CELE MAI CĂUTATE ŞCOLI DIN TÂRNĂVENI

Peste 99% din cererile pentru înscrierea în clasa pregătitoare au fost admise, arată raportul Ministerului Educaţiei privind înscrierea în ciclul primar. Top 50 naţional al şcolilor arată că cele mai căutate şcoli sunt cele din Capitală. La statistica judeţeană, în top 50 se regăsesc şi 3 instituţii de învăţământ din Târnăveni. Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” ocupă prima poziţie din oraş fiind pe locul 5 în judeţ, Şcoala Gimnazială “Traian” se află pe locul 13 iar Şcoala Gimnazială Nr.3 se află pe locul 25 la nivel judeţean.
În această perioadă, părinţii care nu au reuşit să îşi înscrie copiii în clasa pregătitoare, mai au ocazia începând cu 7 mai 2013, programul fiind următorul:
07 mai 2013 – afişarea la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile.
08 – 17 mai 2013 – depunerea cererii-tip de înscriere, la secretariatul şcolii de circumscripţie de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Totodată acum are loc validarea cererilor-tip de înscriere.
20 – 23 mai 2013 – procesarea cererilor-tip de înscriere depuse de părinţi pe baza criteriilor generale date de inspectoratul şcolar şi a celor specifice de departajare ale şcolii, în limita locurilor disponibile.
24 mai 2013 – afişarea la fiecare unitate de învăţământ a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.
27 – 31 mai 2013 – centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratul şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.