CELE MAI CIUDATE ŞI PLINE DE MISTER PLÂNGERI ALE MUREŞENILOR

Instituţiile statului, care se ocupă cu soluţionarea plângerilor venite din partea cetăţenilor, nu au zile uşoare, mai ales atunci când sunt reclamate spirite care mănâncă zacuscă sau vecini care paralizează pisici cu privirea.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au primit o plângere prin care o doamnă îşi reclama vecina că e prea leneşă. Se pare că din cauza asta, în curte creştea iarba şi apăreau melcii care îi mâncau acesteia din urmă salata.

De asemenea, o altă femeie s-a adresat Poliţiei cerând măsuri în cazul unui vecin care atunci când se uită pe geam la pisici, le paralizează.

O doamnă indignată s-a prezentat cu o plângere în care susţinea că vecina ei trebuie amendată, pentru că este…. leneşă! Adică, nu îşi smulge iarba din curte, mediu bun pentru melci, iar melcii vecinei vin la doamna cu reclamaţia şi îi mănânca salata! Tot din această categorie mai avem o doamană care s-a adresat Poliţiei cu o plângere. Vecinul de la etajul superior se uită de la geam la pisicile ei şi acestea paralizează !

Categoria „mistere”

Cel mai rău este ziua în care merg la biserică, spune o altă doamnă, într-o plângere adresată poliţiei. Pentru că în acea zi, un spirit intră în casă imediat ce femeia iese pe uşă. Spiritul nu deranjează mare lucru, dar are preferinţe culinare. Mănâncă numai jumătate de borcan de zacusă, din frigider. Doamna nu era supărată că entitatea îi mănâncă zacusca, ci pe faptul că spiritul lasă uşa deschisă la frigider şi se strică şi frigiderul, şi mâncarea!

Nici cei de la Prefectura Mureş nu au zile uşoare. Cum este să te trezeşti cu o militantă ecologistă care se prezintă cu două bidoane „în care am neutroni!”. Femeia spune că urmăreşte coşurile brutăriilor din oraş şi…Doamne-Fereşte să elibereze ea neutronii adunaţi! Categoria „să intervină toarşu’!”

Categoria „să intervină toarşu’!”

Tot cei de la Prefectura Mureş se confruntă cu oameni care trăiesc cu mintea în regimul comunist. Mai mulţi mureşeni au venit să solicite intervenţia prefecturii, văzut în rol de prim-secretar!, în instanţele de judecată, în Primării. Ce ar trebui să facă, în opinia reclamanţilor? Să dea oameni afară, să oprească cercetări penale, „că dacă dă Şefu’ un telefon!”… Apoi vin oameni cu iniţiativă: să se facă „legea drujbei”, să îmi recunoaşteţi dreptul de liberă practică ca stomatolog, chiar dacă mi l-am pierdut, să o daţi afară pe soţia mea de la Primăria Luduş pentru că nu îmi răspunde la telefon!