Cercetaţi pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice

Mai mulţi tineri din judeţul Mureş sunt cercetaţi de poliţişti după ce în weekend au fost prinşi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice.

Sâmbătă, în jurul orei 22:15, în localitatea Pădureni, comuna Gorneşti, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Gorneşti au oprit în trafic un ATV, condus de un tânăr de 30 ani.

S-a constat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere, iar ATV-ul nu este înmatriculat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv de 0,12 ml alcool pur/l în aer expirat.

S-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru conducerea unui vehicul pe drumul public sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tot sâmbătă, poliţiştii Biroului de Poliţie Rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Reghin, pe strada Pictor Nicolae Grigorescu, au oprit pentru control autoturismul condus de un tânăr de 32 ani, domiciliat în Reghin, judeţul Mureş.

În urma verificării documentelor s-a constatat faptul că permisul de conducere a fost suspendat în perioada 30.06.2015.- 27.09.2015, pentru depăşirea vitezei cu peste 50 km/h.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii înfracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu permisul de conducere în stare de suspendare.

Duminică, pe DN 13 C, între localităţile Vînători şi Şoard, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism.

A fost identificat conducătorul autoturismului în persoana unui tânăr de 24 ani din Sighişoara. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul municipiului Sighişoara unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de către poliţiştii Secţiei 10 Poliţie Rurală Sighişoara, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuz de prelevare de mostre biologice.

În data de 12.07.2015, un tânăr din comuna Ghindari, fără permis de conducere, sub influenţa alcoolului şi conducând cu viteză, a intrat cu autoturismul într-un gard.

În data de 12.07.2015, ora 01.00, poliţiştii de la Postul de Poliţie Ghindari din judeţul Mureş, au fost sesizaţi telefonic, cu privire la faptul că un autoturism a intrat în gardul unui imobil.

Echipa operativă s-a deplasat la faţa locului, ocazie cu care a constatat că cele sesizate se confirmă, întrucât un autoturism era poziţionat perpendicular pe drum, cu faţa în gardul unui imobil.

La faţa locului era prezent conducătorul autoturismului, un tânăr din Ghindari, judeţul Mureş, care a declarat că deşi nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, a condus autoturismul cu viteză, pierzând controlul volanului şi intrând în gard.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halena alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.