CERȘETORIA, O PROBLEMĂ GREU DE REZOLVAT LA TÂRNĂVENI

Cerșetoria este o problemă tot mai gravă la Târnăveni. Încurajată de de acele persoane care continuă să ofere bani cerșetorilor, chiar dacă cei care stau cu mâna întinsă câștigă de multe ori mai mult decât cei care oferă, cerșetoria ia amploare la Târnăveni taman în centrul orașului. Problema este că cerșetorii devin tot mai agresivi iar din banii obținuți își cumpără de cele mai multe ori alcool sau țigări. Nu de puține ori apar conflicte de împărțire a teritoriului între ei.

Problema cerșetoriei nu mai poate fi rezolvată la Târnăveni este opinia a 49 % dintre localnici, conform unui sondaj online realizat de portalul Tirnaveni.ro, iar alte 13 procente consideră că această problemă se poate rezolva doar în timp.

Poliția este blocată de legislație, fiindcă majoritatea celor care cerșesc sunt minori, iar părinții lor nu își achită sancțiunile contravenționale dar nici nu dețin bunuri.

Din păcate asaltul cerșetorilor afectează activitatea comercială și așa chinuită a firmelor locale, care sunt evitate de clienți atunci când nu își mai pot face loc de profitorii cu mâna întinsă.