Cerşetorii minori, o problemă tot mai gravă la Târnăveni

cersetori

Cerşetoria se moşteneşte din generaţie în generaţie la Târnăveni. Am ajuns să avem a treia generaţie în familiile care s-au învăţat să trăiască din cerşit. Dacă pe vremea lui Ceauşescu acest fenomen a fost aproape eradicat, acum se dezvoltă cu o viteză de nedescris. Tot mai mulţi copii sunt trimişi de părinţi la cerşit în faţa supermarketurilor, pentru ca apoi banii să fie folosiţi în mare parte pentru alcool şi ţigări. Micuţii, tot mai needucaţi, abia se aleg cu câte un corn pe zi din toată această activitate umilitoare şi degradantă pentru întreaga societate.

Foarte mult greşesc şi cei care le oferă bani, pentru că îi ajută să rămână în acest stadiu umilitor şi fără nicio perspectivă. Avem legi în România, exploatarea minorilor este incriminată şi totuşi toate aceste instituţii care ar trebui să acţioneze nu iau nicio măsură de ani de zile.

Ajutorul se poate acorda civilizat prin intermediul unor organizaţii umanitare, care pot oferi sprijin şi câte o masă caldă într-un mod demn acelor care sunt vitregiţi de soartă.

Cât de normal este ca un copil să mai fie lăsat în grija unui părinte care îl trimite pe străzi pentru a-i aduce bani acasă?

Cât de normal este ca zeci de cerşetori să asalteze şi de multe ori să agreseze zilnic trecătorii pentru a primi nişte bani nemeritaţi?

Nu ne rămâne decât să aşteptăm ca instituţiile să acţioneze strict conform legii iar localnicii sa nu mai ofere BANI cerşetorilor pentru a stopa acest fenomen.