RecentStiri locale

Cifrele DSP diferă de cele anunțate de Grupul de Comunicare Strategică

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) anunţa că „în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 165 de noi cazuri de îmbolnăvire” şi toată lumea s-a bucurat că a scăzut numărul de îmbolnăviri şi că am intrat pe panta descendentă.

Dar apoi GCS ne-a anunţat că „de la ultima informare transmisă, au fost înregistrate alte 431 de noi cazuri de îmbolnăvire”, iar „numărul cazurilor noi se ponderează cu numărul cazurilor noi anunțate în cursul zilei de 2 mai a.c. (165 noi cazuri), întrucât au fost constatate decalaje în înregistrarea acestora pe fondul ajustărilor în sistemul de raportare din teritoriu.”

DSP-urile sunt cele care centralizează datele la nivelul fiecărui judeţ şi le trimit apoi către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Cum între datele reale şi cifrele comunicate oficial apar deseori inadvertenţe, unii nici măcar nu-şi mai asumă propria numărătoare. 


Citeşte întreaga ştire: Cifrele DSP diferă în fiecare zi de cele anunțate de Grupul de Comunicare Strategică. În Ilfov sunt cu 53 de cazuri mai multe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *