De interes

Cimbru cu miere – antibiotic natural

Cimbru cu miere, o delicatesă îmbietoare pentru adulți și copii deopotrivă, atunci când germenii încep să circule în aer în lunile de iarnă.

Fără îndoială, această combinație este una câștigătoare când vine vorba despre calmarea simptomelor de răceală, gripă, tuse, dureri în gât sau infecții respiratorii.

Cimbru – proprietăți și beneficiiCimbrul este inclus în diverse formule farmaceutice și cosmetice, datorită conținutului de timol. Acest compus a demonstrat proprietăți antimicrobiene puternice. Este util în tuse datorită acțiunii sale antispasmodice.

În răceli și infecții ajută prin efectele antiseptice, imunostimulatoare și imunomodulatoare. Poate fi folosit și ca protector pentru inflamații și cancer, grație proprietăților sale antioxidante și anti-carcinogeneză.

Numeroase studii au investigat efectele sale în tratamentul bolilor respiratorii, nervoase și cardiovasculare.

Cimbrul este de asemenea un leac eficient în tusea convulsivă. Dacă vreți să îl administrați sub formă de ceai, puteți folosi 1 linguriță de amestec de cimbru și pătlagină și 1 cană cu apă clocotită. Se adaugă și 1 felie de lămâie și se lasă la infuzat.

Ceaiul se soarbe cu înghițituri mici, fierbinte, de 4-5 ori pe zi. Acolo unde există risc de pneumonie, ceaiul de cimbru și pătlagină se va bea din oră în oră.

Citeste continuarea pe astairomania.ro

.

Sursa: Iubesc Transilvania