RecentStiri locale

Cinci persoane identificate că au intrat în contact direct şi indirect cu pacienta diagnosticată cu COVID-19 din Cristești

Prefectura Mureş şi Direcţia de Sănătate Publică Mureş a anunţat. luni, că ancheta epidemiologică în cazul pacientei din judeţ, care a fost depistată pozitiv în urma testului pentru coronavirus, este în derulare şi că, până acum, au fost identificate cinci persoane care au intrat în contact direct şi indirect cu aceasta.

“Până în acest moment, au fost identificate 5 persoane, contacţi direcţi şi indirecţi ai pacientei de 70 de ani, iar Direcţia de Sănătate Publică a dispus măsurile necesare pentru autoizolarea la domiciliu a acestor persoane. De asemenea, prefectul judeţului Cluj, domnul Mircea Abrudean, a confirmat astăzi că pacienta internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj Napoca are o stare generală bună, afebrilă, fără elemente de gravitate”, a anunţat Prefectura Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, luni dimineaţa, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Mureş a aprobat o serie de noi măsuri pentru combaterea infecţiei cu coronavirus, în conformitate cu hotărârile luate la nivel naţional.

“Astfel, s-a decis că, în situaţia în care va fi necesar, Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Mureş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş vor pune în aplicare dispoziţiile Hotărârii nr. 6 din 6 martie 2020 a Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României referitoare la suspendarea cursurilor şcolare în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Mureş. De asemenea, dacă situaţia epidemiologică o impune, în unităţile sanitare cu paturi din judeţul Mureş se vor efectua numai internări de urgenţă, până la remedierea situaţiei. Astăzi, situaţia cazurilor de infecţie cu coronavirus COVID-19 în judeţul Mureş se prezintă astfel: 1 caz confirmat pozitiv, 1 test cu rezultat negativ şi 89 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu. Nicio persoană nu se află în spaţiile de carantină”, a precizat Prefectura Mureş.

Instituţia Prefectului a mai arătat că, începând din data de 8 martie, sunt interzise manifestările publice sau private, în spaţii deschise sau închise, cu un număr de participanţi mai mare de 1.000 de persoane.

“Această măsură este obligatorie, la nivel naţional, pentru toţi agenţii publici şi privaţi şi nu este supusă negocierii, excepţiilor, neputând fi amânată. De asemenea, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obţinerea aprobării de la Direcţiile de Sănătate Publice locale. Începând de astăzi, 9 martie 2020, ora 12.00, au intrat în vigoare deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind impunerea unor restricţii de trafic dinspre şi înspre statele afectate de infecţia cu noul coronavirus. Astfel, sunt sistate cursele aeriene către şi dinspre Italia. De asemenea, operatorii aerieni au obligaţia de a comunica cetăţenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran şi Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul ţării noastre”, se mai arată în comunicat. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *