CINCI VIEŢI SALVATE PRINTR-O PRELEVARE DE ORGANE

Viaţa unei femei din Târnăveni salvează alte cinci. Femeia a intrat în moarte cerebrală, iar familia a decis să doneze organele. O echipă de medici din Bucureşti, în frunte cu doctorul Radu Zamfir, a ajuns în cursul nopţii la Târgu-Mureş pentru prelevare. Ficatul va merge la Bucureşti, pancreasul şi rinichii au plecat deja spre Cluj, iar transplantul cordului a început imediat ce a fost prelevat, în acelaşi spital din Târgu Mureş.

Operaţia de prelevrare de organe a durat aproximativ cinci ore şi a decurs bine. Medicul Radu Zamfir a fost cel care a efectuat intervenţia împreuna cu alti doi medici.

Femeia de 36 de ani s-a aflat în coma timp de zece zile după ce a suferit un accident cerebral. Copleşiţi de durere, dar cu gândul că pot salva alte vieţi, membrii familiei au avut puterea să ia decizia de a-i dona organele.

Organele prelevrate de la femeie vor salva cinci vieţi. Ficatul va merge la Bucureşti, pancreasul şi rinichii la Cluj, iar transplantul cordului a început imediat ce a fost prelevat, în acelaşi spital din Târgu Mureş.