CINE ESTE SENATORUL AKOS MORA ?

S-a născut în 9 iulie 1972, fiind căsătorit și având trei copii. În perioada 1997 – 1998 a fost director tehnic la SC NaturFruct SA. În perioada 1998 – 2000 a devenit director general la SC Naturfruct SA. Apoi, din 2008 până în prezent a ocupat funcția de Director construcții la compania de construcții Moragroind SRL Tîrgu-Mureș.
În perioada 2001 – 2005 a fost Secretar general PNL Mureș. Apoi, din 2005 până în prezent este vicepreședinte PNL Mureș. În plus, a fost mai mulți ani la rând consilier județean în cadrul Consiliului Județean Mureș din partea PNL Mureș. A absolvit Universitatea Tehnică Cluj – Napoca, Facultatea Acționări electrice și roboți industriali.

În 2011, a avut probleme cu DNA. Potrivit unui comunicat al ANI, consilierul Akos Mora a încheiat prin S.C. MORAGROIND S.R.L., societate în cadrul căreia deține atât funcția de director, cât și calitatea de asociat, contracte de execuție lucrări atât cu unități aflate sub autoritatea Consiliului Județean Mureș, precum Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu-Mureș, Spitalul Municipal ,,Dr. Ghe. Marinescu” Tîrnăveni, cât și cu alte unități administrativ-teritoriale de pe raza Județului Mureș cum ar fi Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Primăria Suplac, Primăria Craiești, Primăria Orașului Iernut, Consiliul Local al Comunei Breaza, Primăria municipiului Sighișoara, în valoare totală de 15.689.344 de lei.
Akos Mora a spus ca respectivele contracte încheiate cu spitalele din Mureș au fost semnate cu firma MORAGROID, înainte ca unitățile spitalicești să intre în subordinea Consiliului Județean Mureș, astfel neavând legătură cu incompatibilitatea.