Cine sunt candidații din Mureș care pot fi votați la alegerile din 6 decembrie

Următoarele alegeri parlamentare în România sunt preconizate să aibă loc pe 6 decembrie 2020.

Parlamentul României este bicameral, fiind format din Camera Deputaților cu 329 de membri și Senat cu 136 de membri. Mandatul este obținut pentru o durată de patru ani.

Cei 329 de membri ai Camerei Deputaților sunt aleși prin mai multe metode: 308 sunt aleși din 42 de circumscripții constituite din cele 41 de județe ale României și municipiul București, prin reprezentare proporțională, iar patru sunt aleși, tot prin reprezentare proporțională, dintr-o circumscripție reprezentând diaspora română.Partidele trebuie să treacă un prag electoral care se calculează în două moduri: fie prin raportarea procentului de 5% la totalul voturilor valabil exprimate la nivel național, fie prin calcularea procentului de 20% din voturile valabil exprimate în cel puțin patru circumscripții electorale. Locuri suplimentare se adaugă pentru grupurile minoritare etnice care concurează în alegeri și trec un prag special (mai mic); în prezent, 17 minorități etnice sunt reprezentate în Parlament.

Cei 136 de membri ai Senatului sunt aleși din 43 de circumscripții constituite din 41 de județe (un total de 121 de locuri), municipiul București (13 locuri) și diaspora română (două locuri).

Iată buletinele de vot care vor fi primite în cabină de către alegătorii din județul Mureș și lista candidațiilor propuși de partide.

Cu un click pe partea de jos a paginii fiecărui buletin se poate trece la pagina următoare:

CAMDEP-2020

SENAT-2020

3 comentarii la „Cine sunt candidații din Mureș care pot fi votați la alegerile din 6 decembrie

 • 24 noiembrie 2020 la 15:20
  Legătură permanentă

  O calitate foarte slaba a candidatiilor!
  Inculti si agramati ! Atat poate genera societatea romaneasca in
  acest moment ! Te sperii cand le vezi fetele ! In general locul lor e la
  un CAP , nu in Parlament ! Par mai mult niste infractori in devenire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *