Cioban din Cucerdea ucis de urs

Sâmbătă 9.11.2019 în jurul orei 10.20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Târnaveni, au fost sesizați prin Apel 112, de către un bărbat, cioban la o stână din localitatea Cucerdea, cu privire la faptul că şi-a găsit un coleg, decedat la marginea unei păduri dintre localitățile Cucerdea și Giuluş, iar acesta ar prezenta pe corp urme ale unui posibil atac de animal sălbatic.

La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au constatat că cele sesizate se confirmă, persoana în cauză fiind identificată ca fiind un bărbat, de 63 de ani.

Din primele cercetări efectuate, se pare că bărbatul, în seara de 08 noiembrie a.c., ar fi plecat de la stâna în cauză, cu oile, și nu ar mai fi revenit.

În urma examinarii sumare a cadavrului, acesta ar prezenta leziuni cauzate în urma unui posibil atac de urs.

La fața locului s-au deplasat și polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind de asemenea înștiințați și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov, Agenției de Mediu și Asociației de Vânătoare competente.

În momentul de față, polițiștii efectuează cercetarea locului faptei, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii incidentului.

Cadavrul bărbatului urmează a fi transportat la S.M.L. Târgu Mureș în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului.

Foto: arhiva

6 comentarii la „Cioban din Cucerdea ucis de urs

 • 16 noiembrie 2019 la 21:35
  Permalink

  Este f trist. Nu sunt interesați cei de la conducere sa ia masuri. Câți oameni mai trebuie sa moara sfârtecat se ursi ca să apară masuri reale și eficiente?!

 • 10 noiembrie 2019 la 9:01
  Permalink

  Faceti o comparatie, cati ani de puscarie ia un om pentru omorarea unui urs si cati ani pentru omorarea altui om.
  Veti fi mirati, ursul e mai valoros decat omul. In multe cazuri de omor al altui om, cu avocati unsi cu alifii, se ia cu suspendare.
  Trist. Foarte trist.

 • 10 noiembrie 2019 la 6:51
  Permalink

  Am văzut cu ochii mei oi despicate , rupte și omorâte la ferma de la Stejaru ! Se pare că pagubele nu sunt relevante pt. autoritățile noastre grijulii și dragi , iar mai nou sălbăticiunile sunt mai importante și mai protejate decât viața omului în această țară ! Posibil să fi migrat de la munte ca urmare a distrugerii habitatului lor , a tăierii și dispariției pădurilor sau cineva “bine intenționat” le-a relocat de undeva , și a zis să “avem și noi” !

 • 9 noiembrie 2019 la 20:20
  Permalink

  Perfecta dreptate,e groaznic,ne este frica sa iesim din case

 • 9 noiembrie 2019 la 17:12
  Permalink

  Adevarul este ca tara asta a ajuns de tot rahatul…nu suntem in stare sa controlam …nimic…rusine sa va fie hotiilor,gunoaielor

 • 9 noiembrie 2019 la 12:47
  Permalink

  Este de neimaginat ce se petrece in aceasta tara, totul scapat de sub control…am trait zeci de ani langa Tarnaveni…aproape de aceste localitati, dar despre ursi nu am auzit in acea perioada….inteleg ca sunt multe ONG-uri preocupate de protectia animalelor, dar nici unul preocupat real de protectia OMULUI…. ….INADMISIBIL!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.