Circuitul de la Cerghid va fi omologat şi pentru competiţii de motociclism

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că începând din luna aprilie complexul pentru sporturi cu motor “Transilvania Motor Ring”, cel mai mare circuit de viteză din România, va fi omologat şi pentru competiţii de motociclism, după ce a obţinut omologare pentru competiţii automobilistice.

“Din primăvară pe Motor Ring pot fi organizate competiţii de motociclism. Federaţia Română de Motociclism ne-a anunţat în această săptămână că în 19 aprilie se va desfăşura Cupa de Omologare a Circuitului Transilvania Motor Ring. După acest eveniment pe circuit pot fi organizate competiţii supermoto şi competiţii de viteză junior. Transilvania Motor Ring a fost omologat anul trecut şi pentru competiţii auto, astfel că în 2020 atât Federaţia Română de Motociclism, cât şi Federaţia Română de Automobilism vor organiza mai multe competiţii naţionale pe Circuitul din Cerghid”, a declarat Peter Ferenc.

Directorul Circuitului Transilvania Motor Ring, Thomas Moldovan, a spus că “Transilvania Motor Ring” va fi omologat şi pentru curse de supermoto, o disciplină care este în plin avânt la nivel mondial.

“Vom omologa circuitul pentru o disciplină care este în plin avânt la nivel mondial, supermoto. Această disciplină moto cuprinde doar o parte a circuitului. Acum va fi o cupă pentru viteză juniori, care va cuprinse numai partea de asfalt, iar disciplina de supermoto va cuprinde şi partea de macadam şi cea de circuit. Este o disciplină foarte vizibilă la nivel mondial şi foarte gustată de către public. Avem posibilitatea să omologăm pentru supermoto acest circuit fără investiţii suplimentare, cu mijloacele pe care le avem deja la circuit îl putem omologa şi pentru supermoto. Pentru circuitul de viteză vor fi nevoie de nişte modificări, dar pentru supermoto nu e nevoie de alte investiţii”, a declarat Thomas Moldovan.

Anul trecut, pe Transilvania Motor Ring au fost organizate aproape 40 de competiţii sportive, Federaţia Română de Automobilism Sportiv având aici nouă etape de campionat naţional.

Cel mai mare complex pentru sporturi auto din România, Transilvania Motor Ring, a fost construit de Consiliul Judeţean Mureş din fonduri europene şi fonduri publice, în valoare totală de peste 58,1 milioane de lei şi a fost inaugurat în luna noiembrie 2018. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.