RecentStirea zileiStiri locale

Claudiu Necșulescu, Jidvei: Decizia de a păstra grupul ca afacere de familie le va aparţine fiicelor mele

Claudiu Necşu­lescu, proprietarul Jidvei, unul dintre cei mai mari producători de vin din România, afirmă că Jidvei a fost construit încă din 1999 ca o moştenire de familie.

Liviu Necșulescu

Decizia de a păstra grupul Jidvei ca afa­cere de familie, spune Claudiu Necşulescu, le va aparţine fiicelor sale, încă din 2013 fiind stabilit acest lucru.

Maria şi Ana Necşulescu

Claudiu Necşulescu şi tatăl său, Liviu Necşulescu (care s-a stins din viaţă), au readus la viaţă businessul Jidvei în anii ’90, după o perioadă grea pentru unul dintre cei mai vechi producători de vinuri de pe plan local. Acum, Maria şi Ana Necşulescu, fii­cele lui Claudiu Necşulescu, sunt im­plicate la rândul lor în business. Aceasta este o situaţie rară, dat fiind că foarte puţine dintre businessurile româneşti antrepreno­riale reuşesc să ajungă la cea de-a treia generaţie.

Grupul Jidvei, unul dintre cei mai mari jucători din producţia şi vânzarea de vin din România, operează businessul prin mai multe companii, cea mai mare fiind Jidvei SRL Filiala Alba, cu afaceri de 186 mil. lei anul trecut, plus 3% faţă de 2021. Jidvei ad­ministrează circa 2.500 de hectare de viţă de vie şi anual îmbuteliază aproximativ 18 mili­oane de litri de vin, conform celor mai re­cen­te date ZF.

Citește continuarea pe ZF.ro