RecentStirea zileiStiri locale

Clubul Sportiv ACS A&A GROUP a participat vineri la Ștafeta Invictus

“Ştafeta Veteranilor INVICTUS” – ediţia a X-a este un eveniment organizat la nivel naţional sub egida Ministerului Apărării Naţionale cu scopul de a promova memoria eroilor români prin intermediul sportului.

ACS A&A GROUP a participat vineri la Stafeta Invictus.

Am identificat valori de urmat în prezentarea evenimentului organizat în cadrul Zilelor Armatei Romane și am răspuns prezent la traversarea Municipiului Tarnaveni . Suntem convinși ca sportivii noștri au fost inspirați prin acest eveniment sa-si desfasoare viata sportiva cu dăruire, perseverenta, implicare și incredere, valori promovate în cadrul Ștafetei Invictus. a anunțat clubul sportiv din Târnăveni.

Activitatea se desfăşoară în perioada 05-25 octombrie 2022 şi presupune purtarea unei ştafete, reprezentată de către una din culorile drapelului tricolor, pe trei trasee diferite. Alergătorii însoţiţi de biciclişti, au pleacat din Bucureşti, Pitești și Călărași pe 05.10.2022. Toate cele trei trasee reunite la Carei, de Ziua Armatei României, vor întregi drapelul tricolor, reevocând astfel momentul din 25 octombrie 1944 şi cinstind eroii si veteranii României care s-au jertfit pentru ca noi, astăzi, să avem un loc căruia îi putem spune acasă.

Ştafeta a traversat judeţul Mureș, inclus în traseul galben, în zilele de 12 şi 13 octombrie. Ca în fiecare an, volutarii Invictus din Târgu Mureș au participat și anul acesta și au purta ștafeta galbenă pe traseul Târgu Mureș – Oarba de Mureș – Târnăveni – Mediaș

Maistrul militar Valentin Popa, medaliat cu argint la Jocurile INVICTUS desfăşurate la Düsseldorf, Germania, se află între voluntarii care aleargă pe traseul galben la cea de-a X-a ediţie a Ştafetei Veteranilor INVICTUS, care a pornit, vineri dimineaţă, de la Târgu Mureş spre Mediaş.

Valentin Popa este cel care, în luna septembrie, în Germania, a reuşit să obţină medalia de argint la proba de atletism în scaun rulant pe distanţa de 1.500 de metri.

“Camaradul nostru Valentin Popa se numără printre cei 65 de voluntari care au pornit în această dimineaţă de la Târgu Mureş spre Mediaş. Ulterior, pe traseu ni s-au alăturat şi alţi voluntari care nu erau înscrişi. Echipele de ştafetă sunt formate din voluntari civili şi militari, sportivi de performanţă sau amatori şi militari răniţi – componenţi ai INVICTUS Team România la Jocurile INVICTUS. Spre surpriza noastră, între alergătorii cu ştafeta galbenă se regăsesc şi copii, ceea ce ne bucură. Ştafeta Veteranilor INVICTUS a plecat în jurul orei 6,30 din Piaţa Teatrului din Târgu Mureş. Voluntarii vor purta ştafeta galbenă pe traseul Târgu Mureş – Oarba de Mureş – Târnăveni – Mediaş. Alergăm cu Drapelul Naţional şi ne vom opri la monumentele ridicate în cinstea militarilor care au murit pentru ca noi astăzi să existăm. Ne vom aduce aminte de străbunicii şi bunicii care au luptat pentru libertatea noastră”, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, locotenent-colonel Alexandru Ivanof de la Compartimentul Relaţii Publice al Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale.

Garnizoana Târgu Mureş a întâmpinat, în urmă cu o zi, ştafeta galbenă purtată de militari din cadrul Batalionului 385 Artilerie “Iancu de Hunedoara”, din cadrul detaşamentului de Jandarmerie, Poliţiei municipiului şi Poliţiei locale din Odorheiul Secuiesc şi de militari din cadrul Batalionului 72 Apărare CBRN Negru Vodă din Sighişoara.

Ştafeta a fost preluată, vineri dimineaţă, de voluntarii aparţinând Comandamentului Forţelor pentru Operaţii Speciale şi tuturor structurilor de apărare şi ordine publică din Târgu Mureş, iar sloganul sub care aceştia aleargă este “Eroii nu mai au nevoi, eroii ne mai au pe noi”.