RecentStiri locale

CNAIR pregătește semnarea contractului pentru Tg Mureș – Ungheni

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pregătește semnarea contractului pentru lotul Tg Mureș – Ungheni din Autostrada Transilvania, potrivit senatorului PNL de Mureș Cristian Chirteș, care estimează că acesta va fi dat în folosință în decembrie 2021. Conform unor surse oficiale, licitația a fost câștigată de Strabag.

“9,2 kilometri, în drumul spre Europa. Pentru târgumureșeni, există un segment foarte important al Autostrăzii Transilvania, pe care am reușit să îl deblocăm. Este vorba de drumul de legătură (4,7 km) și de lotul Târgu Mureș-Ungheni (4,5 km)”, spune senatorul PNL pe pagina sa de Facebook. El amintește că rezultatul procedurii de atribuire a fost contestat la la Tribunalul București, iar în iunie anul trecut, Tribunalul București a decis obligarea Autorității Contractante la reevaluarea ofertelor.

“După această decizie a instanței, în 3 martie, au fost comunicate rezultatele procedurii de atribuire și nu au fost formulate alte contestații. Prin urmare, în prezent Direcția Achiziții întreprinde demersurile de pregătire a contractului de lucrări, în vederea semnării”, adaugă senatorul de Mureș. Potrivit lui, tot în această perioadă, este în curs de emitere prelungirea Autorizației de Construire.

“În luna iunie, se va emite ordinul de începere a lucrărilor, iar perioada de execuție va fi de 18 luni. Estimăm că acest sector al Autostrăzii A3 va fi dat în folosință în decembrie 2021”, anticipează Cristian Chirteș. Licitația pentru acest lot de autostradă a fost lansată în octombrie 2016 iar pentru câștigarea contractului estimat la 285 milioane de lei au fost depuse 12 oferte. 

ECONOMICA.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *