Cod roșu de inundații în județul Mureș

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Mureș – afluenții de stânga aferenți sectorului aval S.H. Gălăoaia – amonte S.H. Glodeni, Niraj – bazin superior amonte S.H. Miercurea Nirajului, Târnava Mică – bazin amonte S.H. Sărățeni, județele: Mureș, Harghita. Fenomele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Gurghiu – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Lăpușna, Niraj – bazin superior amonte S.H. Miercurea Nirajului.

Situația punctuală din teren:
-Pe Valea Gurghiului sunt afectate localitățile Ibănești Pădure și Ibănești Sat, aproximativ 40 de gospodării, 15 subsoluri/beciuri și drumul inundat.
Se intervine din partea Detașamentului de Pompieri Reghin cu 2 autospeciale, un camion, un autoturism de teren, 3 motopompe transportabile, o motopompă remorcabilă, trei ofițeri și 14 subofițeri, în colaborare cu SVSU Ibănești și SVSU Gurghiu.
La fața locului se află prefectul Județului Mureș doamna Cristina-Mara TOGĂNEL și domnul Inspector Șef al ISU Mureș domnul Colonel Călin-Ioan Handrea.

-În municipiul Reghin, pe strada Gării, sunt inundate două subsoluri de bloc, intervin pentru extragerea apei pompierii militari cu 3 subofițeri, o autospecială și o motopompă.

Având în vedere numărul mare de solicitări, intervenții și situația meteo nefavorabilă din județ, comanda unității a decis activarea grupei operative (venirea personalului la serviciu din timpul liber), a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al Județului Mureș.

  • Nu s-a impus evacuarea de persoane sau animale pe raza județului Mureș.
  • Pompierii mureșeni efectuează recunoașteri în zonele vizate ca urmare a CODULUI ROȘU de fenomene meteo/hidrologice periculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.