Cod roșu de inundații mai jos de Târnăveni

Locuitorii din Târnăveni și din zonă au primit o avertizare hidrologică prin Ro Alert, de cod roșu de inundații în aval de Târnăveni (mai jos de oraș) ce vizează scurgeri de pe versanți și viituri rapide pe râurile mici. Alerta este valabilă până la ora 3.00 în data de 24 iunie.

Conform primarului din Adămuș Miklos Tibor Laszlo pârâul Cornești a ieșit din matcă și au fost inundate 7 gospodării și două pivnițe (apa a pătruns în curte doar).

La Târnăveni nu sunt probleme.

Apa a afectat si comuna Cetatea de Balta.

View this post on Instagram

Inundație Cetatea de Baltă

A post shared by Tîrnăveni.ro (@tirnaveni.ro) on

Foto si video: Cetatea de Balta

Satul Sâncel din județul Alba a fost afectat de inundațiile de marți seara. Potrivit reporterilor Alba24.ro aflați la fața locului, pâraul care trece prin sat s-a umflat și a trecut peste podul din centrul satului.

Apa a luat-o pe strada principală și a intrat în curți, dar și pe ulițele laterale.
Mai multe porțiuni din drumul județean Blaj-Jidvei au fost inundate, iar traficul se desfășoară sub supravegherea poliției.

Sâncel

Oamenii speriați au ieșit pe la porți, însă sunt neputincioși în fața furiei apelor și practic nu au ce să facă până la retragerea acestora, transmit reporterii Alba24.ro.

Satul Sânmiclăuș din județul Alba este afectat grav de inundațiile de marți seara. Intrarea în sat este blocată de aluviuni.

Oamenii din localitate sunt speriați și încearcă din răsputeri să își protejeze gospodăriile. Rețeaua de canalizare este depășită.

Alimentarea cu energie electrică este întreruptă în zonă, iar nivelul apei a depășit podețele din localitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.