RecentStiri locale

Comisia Europeană anunță măsuri excepționale de sprijin pentru sectorul agroalimentar

Comisia Europeană a anunțat vineri că propune noi măsuri excepționale pentru a oferi mai mult sprijin piețelor agricole și alimentare cel mai afectate, iar aceste măsuri ar urma să fie adoptate până la sfârșitul lunii. “Comisia acționează cu promptitudine și propune noi măsuri excepționale pentru a oferi mai mult sprijin piețelor agricole și alimentare cel mai afectate. Sectorul agroalimentar al UE dă dovadă de reziliență în aceste vremuri fără precedent, în contextul pandemiei de coronavirus.

Unele piețe au fost însă puternic afectate de consecințele acestei crize a sănătății publice”, a informat CE, preluată de news.ro. Pachetul prezentat vineri include măsuri referitoare la ajutoarele pentru depozitarea privată în sectorul produselor lactate și în cel al cărnii, la autorizarea adoptării unor măsuri de auto-organizare în cadrul pieței de către operatorii din sectoarele grav afectate și la flexibilitatea programelor de sprijinire a pieței în sectorul fructelor și al legumelor, al vinului și al altor produse.

Printre măsurile excepționale anunțate ca răspuns suplimentar la criza coronavirusului sunt ajutoare pentru depozitarea privată.

“Comisia propune acordarea de ajutoare pentru depozitarea privată a produselor lactate (lapte praf degresat, unt, brânză) și a produselor din carne (carne de vită, oaie și capră). Această schemă va permite retragerea temporară a produselor de pe piață timp de minimum 2-3 luni și de maximum 5-6 luni. Această măsură va duce la o scădere a ofertei disponibile pe piață și va reechilibra piața pe termen lung”, informează CE.

Alte măsuri vizează flexibilitate pentru programele de sprijinire a pieței. Comisia va introduce flexibilitate în punerea în aplicare a programelor de sprijinire a pieței pentru vin, fructe și legume, ulei de măsline, apicultură și programul UE pentru școli (lapte, fructe și legume). Aceasta va permite reorientarea priorităților de finanțare către măsuri de gestionare a crizei pentru toate sectoarele.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/comisia-europeana-anunta-masuri-exceptionale-de-sprijin-pentru-sectorul-agroalimentar-19343409

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *