“COMOARA” LUI PORUMBOIU, PREMIAT LA CANNES, PROIECTAT, ÎN PREMIERĂ, LA MUREŞ

Filmul regizorului Corneliu Porumboiu, “Comoara” (The Treasure), recent premiat la Festivalul de la Cannes, va fi proiectat miercuri 3 iunie, la ora 20, la Cinema City din incinta Promenada Mall.

Proiecţia de gală va avea loc cu participarea regizorului Corneliu Porumboiu şi a actorilor Cuzin Toma şi Adrian Purcărescu, interpreţii rolurilor principale.

Filmul a fost distins la Cannes, în cadrul selecţiei oficiale Un Certain Regard, cu Premiul “Un Certain Talent”.

Povestea se învârte în jurul lui Costi (Toma Cuzin), care lucrează la primărie și duce o viață liniștită, cum îi place lui să spună. Seara obișnuiește să-i citească povești fiului său de 6 ani. Preferata lor e Robin Hood. Într-o seară, un vecin îl roagă să-i împrumute niște bani. E disperat, banca i-a scos apartamentul la vanzare. Costi ezită, l-ar împrumuta pe vecin, dar asta i-ar periclita liniștea, are și el credite la bancă. Îl refuză și se întoarce la fiul său și la Robin Hood. Vecinul revine. Îi spune că în satul bunicilor săi există o legendă: se zice că străbunicul său ar fi îngropat o comoară în curtea casei, înainte de venirea comuniștilor la putere. În cazul în care Costi va plăti pe cineva cu un detector de metale și vor găsi comoara, o vor impărți jumătate – jumătate. Costi nu stă prea mult pe gânduri. De a doua zi caută pe cineva cu un detector de metale…