Compania Ambient, în insolvenţă


Ambient SA a intrat în insolvenţă în vederea reorganizării, în condiţiile în care reţeaua de magazine numără 11 centre comerciale, majoritatea în Ardeal, dar şi unul la Râmnicu Vâlcea, potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul companiei.

“În data de 15.09.2015, Tribunalul Sibiu a dispus deschiderea procedurii de insolvenţă Ambient SA in dosarul nr.2575/85/2015. Totodată a fost desemnată în calitate de administrator judiciar întreprinderea profesională SIBINSOLV IUPRL din Sibiu”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al companiei Ambient.

Cu sediul central la Sibiu, Ambient SA are centre comerciale în Sibiu, Mediaş, Râmnicu Vâlcea, Alba Iulia, Blaj, Cluj-Napoca, Sighişoara, Târgu Mureş, Bistriţa, Borşa şi Sighetu Marmaţiei. Centrele comerciale Ambient sunt spaţii de mari dimensiuni, care oferă servicii integrate de comerţ în domeniul materialelor de construcţii, al instalaţiilor, amenajărilor şi decoraţiunilor.

Ambient SA a fost înfiinţată în urmă cu 22 de ani, cu capital integral românesc. La doar patru ani de la deschidere, Ambient număra şapte magazine doar în Sibiu şi primul depozit pentru materiale de construcţii. În 2000, Universal Ambient s-a extins în afara Sibiului, prin participare directă sau prin franciză. Primul magazin Ambient în afara Sibiului s-a deschis în urmă cu 15 ani la Cluj-Napoca.

Intrat în insolvenţă, în această toamnă, Ambient trebuie să facă faţă la Sibiu unei concurenţe tot mai mari, datorate deschiderii unor magazine aparţinând unor firme internaţionale de profil.

Sursa: AGERPRES