Compania AQUASERV S.A. printre cei mai performanţi furnizori de apă şi canalizare din România

Compania AQUASERV S.A. Târgu Mureş se situează între cei mai puternici operatori de apă potabilă şi canalizare din ţară, la mai mulţi indicatori care măsoară performanţele economico-financiare. Acest lucru reiese din studiul Radiografia performanțelor financiare ale operatorilor regionali de apă și apă uzată din România, realizat de o importantă firmă de consultanţă pentru Asociaţia Română a Apei – ARA.

AQUASERV între primele 7 companii în domeniul furnizării serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare

Deşi judeţul Mureş este un judeţ de mijlocul clasamentului atât din punct de vedere demografic cât şi economic, Compania AQUASERV S.A. reuşeşte să se claseze între primele companii de utilităţi la nivel naţional, în ceea ce priveşte performanţele economice şi financiare. Astfel, protrivit studiului amintit, din punct de vedere al veniturilor, AQUASERV se situează pe locul 7 la nivel naţional, depăşind companii de apă care operează în judeţe mult mai dezvoltate economic.

  • Venituri – locul 7

Performanţa este confirmată de rezultatele obţinute la mai mulţi indicatori, după cum se poate vedea în graficele alăturate:

  • Cantităţi de apă potabilă şi apă uzată facturate – locul 4
  • Profit brut înainte de amortizare şi redevenţă (EBITDA) – locul 4
  • Rata profitului înainte de amortizare şi redevenţă (profit/venit) – locul 6

Angajaţii AQUASERV sunt cei mai productivi din România, în domeniul apă-canalizare

Dacă aceste realizări sunt deja deosebite, cu adevărat impresionante sunt performanţele înregistrate de AQUASERV în ceea ce priveşte randamentul angajaţilor. La acest capitol compania se situează pe locurile I-II, în condiţiile în care numărul angajaţilor AQUASERV se situează în media înregistrată între companiile de apă şi canalizare din România.

  • Rentabilitatea financiară a personalului – locul 1
  • Venit din exploatare pe angajat – locul 2
  • Număr total de angajaţi – locul 14

Tarifele pentru apă şi canalizare, printre cele mai mici din ţară

Un lucru demn de remarcat, şi îmbucurător în acelaţi timp, este faptul că AQUASERV reuşeşte aceste performanţe economice, continuând să menţină preţul apei şi al canalizări sub media naţională. De fapt acest indicator este printre singurii la care Compania AQUASERV se află spre coada clasamentului.

Dacă până acum “legenda” spunea că preţurile practicate de AQUASERV sunt printre cele mai mari din ţară, acest studiu independent spulberă acest mit şi dovedeşte, cu date clare, că tarifele pentru apă şi canalizare practicate de AQUASERV sunt printre cele mai mici din România.

Studiul Radiografia performanțelor financiare ale operatorilor regionali de apă și apă uzată din România, citat de reprezentanţii companiei târgumureşene, plasează AQUASERV abia pe locul 32 în clasamentul tarifelor practicate pentru apă şi canalizare, de către cei 43 de operatori cuprinşi în studiu.

Datele menţionate sunt preluate dintr-un studiu efectuat de BDO România, a cincea firmă de audit şi consultanţă din ţară, pentru Asociaţia Română a Apei – ARA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.