CONCURS DE CICLISM ÎN ZONA SIGHIŞOAREI

La sfârşitul acestei săptămâni, în judeţul Braşov se va desfăşura o competiţie ciclistă cu participare internaţională, cu punct de start şi finish la Viscri.
Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) este un concurs de mountain bike care are scopul de a lansa si promova reteaua de trasee de bicicletă ce leaga satele săseşti din zona Târnava Mare cu Sighisoara.
Competiţia va avea loc sâmbătă, 26 iulie, pe ruta Viscri-Buneşti – Criţ -Meşendorf- Viscri, traseul maratonului va avea o lungime de aproximativ 50 km, cu diferenta pozitiva de nivel de 1000 m.
Ruta aleasă cuprinde şi o parte din reţeaua de trasee dezvoltată de către Fundaţia ADEPT Transilvania, prin Programul de Cooperare Româno-Elveţian, reţea care până anul viitor va lega 10 sate săseşti din zona Târnavei Mari cu municipiul Sighişoara, pe aproximativ 100 de km.
Potrivit organizatorilor, la competiţie s-au înscris circa 250 de concurenţi din România, Norvegia, Germania, Marea Britanie şi Olanda.
Obiectivul principal al proiectului este acela de a atrage un număr cât mai mare de iubitori ai mişcării în aer liber în zonă şi de a creşte veniturile localnicilor, printr-un turism verde şi responsabil.
Pe lângă întrecerea ciclistă, evenimentul va cuprinde şi vizite la bisericile fortificate din zonă, degustări de produse tradiţionale şi concerte ale trupelor Ţapinarii şi Robin and the Backstabbers.