Conduceau fără permis și în stare de ebrietate

La data de 03 mai a.c., în jurul orei 11.05, polițiști din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.11 Târnăveni, au oprit în trafic, pe raza localităţii Adămuş, un autoturism, condus de un bărbat din localitatea Adămuş.

În urma verificării în baza de date, au constatat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 05 mai a.c., în jurul orei 04.00, polițiști din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.11 Târnăveni, au oprit în trafic, pe raza localităţii Găneşti, un autoturism, condus de un tânăr, de 26 de ani, din municipiul Tîrnăveni, căruia  în urma testării cu aparatul etilotest, i-a rezultat o valoare de 0.46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la unitatea medicală în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

   Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacitaţii de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!

Totodată, pentru toţi cei care sunt tentaţi să conducă autovehicule, deşi nu posedă cunoştinţe elementare privind regulile de circulaţie şi nu conştientizează riscul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi la trafic, reamintim că această faptă constituie infracţiune şi sunt în pericol de a plăti cu libertatea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.