CONFERINŢĂ INTERNAŢIONALĂ DE BRANDING AL JUDEŢULUI MUREŞ

4 iunie 2015 este ziua în care începe, în mod oficial, proiectul de branding al județului Mureș. Primul eveniment — conferința internațională ‘JUDEȚUL MUREȘ — BRAND LOADING’ este dedicat unor invitați din țară și din străinătate, care vor vorbi despre felul în care văd județul Mureș și despre oportunitățile pe care acesta le are, pentru crearea unui veritabil brand de regiune.

Temele speaker-ilor se referă la identitate locală, la mituri și legende, la patrimoniu cultural și natural, la management cultural și dezvoltare durabilă.

Printre invitații conferinței se numără CHARLIE OTTLEY. A călătorit în peste 50 de țări și este unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din Marea Britanie, având colaborări cu BBC și Travel Channel. Este prezentatorul seriei de documentare ‘Wild Carpathia’, despre care se spune că este cel mai important proiect de promovare turistică a României. ‘Wild Carpathia’ a fost tradus în 21 de limbi și difuzat în peste 130 de țări.

Un alt invitat important al conferinței este DACRE STOKER. Strănepot al lui Bram Stoker — întemeietorul genului horror, DACRE STOKER a creat o continuare a romanului cult ‘Dracula’, în spiritul intențiilor literare și în stilul lui Stoker. Realizat pe baza însemnărilor aflate în arhiva familiei Stoker, romanul ‘Dracula, mortul viu’ a fost publicat în peste 40 de țări.

La conferința JUDEȚUL MUREȘ — BRAND LOADING vorbește și sociologul VASILE SEBASTIAN DÂNCU, alături de CONSTANTIN CHIRIAC, director general al Teatrului Național ‘Radu Stanca’ Sibiu și fondatorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

Conferința JUDEȚUL MUREȘ — BRAND LOADING, organizată de Consiliul Județean Mureș, va avea loc joi, 4 iunie, ora 13, la Palatul Culturii. Intrarea este liberă.