RecentStirea zileiStiri locale

Consiliul local a aprobat asigurarea mentenanței viitorului bazin de înot didactic din Târnăveni

Consiliul local Târnăveni a aprobat în ședința din luna septembrie un proiect de hotărâre privind aprobarea finanțării cheltuielilor necesare asigurării mentenanței obiectivului de investiții Proiect tip – „Construire Bazin de înot didactic și agrement” din Municipiul Târnăveni, Str. Pompelor, Nr. 14/A, jud. Mureș”.

Proiectul prevede asigurarea finanțării de către unitatea administrativ- teritorială Târnăveni, judeţul Mures, a cheltuielilor necesare asigurării întreținerii (mentenanței) anuale a obiectivului din cadrul Proiectului tip de investiții Proiect tip, Construire Bazin de înot didactic şi agrement” din Municipiul Târnăveni, Str. Pompelor, Nr. 14/A, jud. Mures”, cheltuieli în cuantum de 754.615,00 lei fără TVA/an.

Costurile de întreținere anuală a obiectivului realizat, rezultate din analiza cost-beneficiu aferenta întocmirii Proiectului tip Construire Bazin de înot didactic şi agrement” din Municipiul Târnăveni, Str. Pompelor, Nr. 14/A, jud. Mureş”, revin exclusiv in sarcina beneficiarului, unitatea administrativ-teritorială Târnăveni, județul Mureş, orice alte costuri suplimentare generate în asigurarea mentenanței obiectivului fiind suportate din bugetul local al unității administrativ-teritoriale beneficiară.

Ministerul Dezvoltării a aprobat finanțarea pentru bazinul de înot didactic de la Târnăveni. Compania Națională de Investiții urmează să organizeze licitația pentru executarea proiectului. Administrația locală a predat amplasamentul de 5000 de mp situat în zona pieței Obor (de animale), urmând ca după finalizarea lucrărilor să fie preluat înapoi de autoritatea locală care va acoperi cheltuielile cu utilitățile și avizele de funcționare.

Bazinul va avea 15,40m x 25,02m, plajele laterale vor avea 2 metri, iar cele de capăt 6,85 metri. La etaj vor fi gradenele pentru 124 de spectatori, o sală de forță, una de gimnastică aerobică precum și vestiare pentru acestea. Bazinul ar urma să fie amplasat în zona casei de bilete, a grupurilor sanitare și a zonei cântarului din piață iar construcția va mai cuprinde alei, parcări și spații verzi, până lângă actualul centru cultural.

Investiția va fi realizată de Compania Națională de Investiții prin subprogramul bazin de înot. După realizarea investiției autoritatea locală este obligată să îl întrețină pe o perioadă de minim 15 ani.

Detalii tehnice despre proiect AICI.