CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI DE PESTE 3 MILIOANE DE EURO. AU EXISTAT CUMPĂRĂTORI ŞI ÎN MUREŞ

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Suceava și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat nu mai puțin de 70 de percheziții, în nouă județe și în București, pentru destructurarea a trei grupări specializate în contrabandă cu țigarete.

Un număr de 44 de persoane vor fi conduse la audieri, în urma acestor percheziții, informează Vocea Transilvaniei.

Au fost efectuate 56 de percheziţii în județul Suceava, trei în Covasna, câte două în Harghita, Brașov și Ilfov și câte una în Bacău, Vrancea, Mureș, Prahova și București.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012-2014, pe raza municipiului Fălticeni și a zonei limitrofe, s-ar fi constituit trei grupări infracționale organizate în scopul săvârșirii de infracțiuni de contrabandă, pentru obținerea de beneficii financiare. Unul dintre grupurile infracționale organizate ar fi desfășurat activități infracționale și cu țigarete de proveniență comunitară (Grecia).

Liderii grupurilor infracționale organizate ar fi coordonat achiziționarea de țigarete de proveniență extracomunitară de la furnizorii de pe raza județului Suceava, care își au domiciliile în zona adiacentă frontierei româno-ucrainene.

Ulterior, membrii grupurilor infracționale organizate ar fi identificat cumpărători de pe raza județelor Harghita, Covasna, Bacău, Vrancea, Brașov, Mureș, Prahova și din municipiul București.

Transporturile cu țigarete s-ar fi efectuat între orele 18.00 și 08.00, fiind folosite drumuri puțin circulate, pentru a putea fi observate cu ușurință mașinile organelor de poliție.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de peste 3.500.000 de euro.

Sursă: Vocea Transilvaniei