CONTRIBUIE LA SIGURANŢA AUTOTURISMULUI TĂU!

În perioada 27 aprilie – 27 mai poliţia mureşeană, prin intermediul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi a Poliţiei Municipiului Târgu-Mureş, derulează Campania „Contribuie la siguranţa autoturismului tău!”. Demersul preventiv reprezintă un parteneriat al tuturor instituţiilor/autorităţilor care au atribuţii în domeniul asigurării ordinii şi liniştii publice, fiind sprijinit de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Gruparea Mobilă de Jandarmi şi Direcţia Poliţiei Locale.
Activităţile din cadrul campaniei presupun identificarea autoturismelor vulnerabile (cu bunuri în interior) şi atenţionarea proprietarilor, prin expunerea unor recomandări în sensul adoptării unui comportament preventiv faţă de bunurile personale. Acţiunile se vor derula în sistem integrat, zilnic fiind prezente în teren echipe de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali.

Având în vedere că furturile din autovehicule reprezintă o atracţie pentru doritorii de câştiguri ilicite prin comercializarea diferitelor obiecte sustrase, vă reamintim să luaţi şi dumneavoastră unele măsuri preventive, pentru a-i descuraja pe infractori:

• Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, GPS-uri, detectoare radar, staţii emisie-recepţie, aparatură electronică, acte, genţi diplomat, borsete, poşete sau telefoanele mobile!
• Asiguraţi autoturismul chiar dacă lipsiţi din el doar câteva minute!
• Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare!
• Achiziţionând componente de autoturisme de la persoane necunoscute şi la preţuri derizorii, încurajaţi hoţii şi spărgătorii! Următoarea victimă aţi putea fi chiar dumneavoastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.