Coronavirus 2020 – Experiențe și gânduri

Numele meu este Gerhard Ruck, fondator și administrator al SC ruck Ventilatoare SRL. Prima mea vizită în România a fost cu 18 ani în urmă, de atunci înregistrez schimbările permanente și am acumulat o serie de experiențe în această țară. Deși sunt un cetățean străin, mă gândesc foarte mult cum s-ar putea îmbunătăți situația în România și în special în zona Târnăveni, fără a prejudicia aspectele pozitive. Sunt motivat în acest demers de mulți angajați vechi ai firmei noastre, fără de care succesul nostru în Târnăveni nu ar fi putut exista.

M-am întors acum 6 săptămâni în România, la 10 ore după intrarea în vigoare a unei noi restricții de călătorie. În acord cu echipa mea managerială, am început să implementăm numeroase măsuri pentru evitarea apariției și răspândirii noului Coronavirus în cadrul ruck Ventilatoare.  

 • Pauze între schimburi pentru evitarea întâlnirii angajaților
 • Împărțirea personalului din birou în încă două încăperi suplimentare, pentru a crește distanța
 • Grupuri mici și distanță crescută în cantină
 • Închiderea vestiarelor

În același timp ne-am străduit să răspundem comenzilor clienților, prin care sunt asigurate salariile tuturor angajaților – o realitate mult prea puțin conștientizată în România.

În ciuda măsurilor de prevenire implementate, la 22 aprilie am fost anunțați de moartea unui angajat foarte vechi, care s-a aflat în concediu medical din data de 15 aprilie a anului curent. Doresc și cu această ocazie să exprim condoleanțe soției și celor doi copii adulți ai săi.

Ceea ce m-a tulburat peste măsură în această situație dificilă, este reacția a numeroase persoane din Târnăveni și din împrejurimi. În loc să se ofere sprijin familiei, s-au țesut o sumedenie de povești absurde, iar aparținătorii precum și numeroși angajați ai companiei noastre au fost tratați ca niște paria. Cerințe legale inumane au făcut imposibil ca familia să își poată lua rămas bun la înmormântarea celui drag. Unde a rămas căldura sufletească a acestei țări, căreia îi duc dorul atât de mulți români plecați peste hotare? De ce nu ajutăm aparținătorii, în loc să împrăștiem zvonuri și să căutăm „vinovați”.

La ceasul adevărului cad foarte multe măști.

Astăzi putem spune că angajatul nostru care a decedat, nu s-a infectat la locul de muncă, în sânul familiei sau în cercul său de cunoscuți. La 20 de zile de la ultimul contact cu dumnealui, nu s-a semnalat nicio îmbolnăvire în rândul angajaților.

Dacă a fost deficientă testarea pentru depistarea virusului, nu putem ști.

Până astăzi familia nu a primit nici un document oficial din partea spitalului cu privire la cauza decesului, în ciuda demersurile efectuate împreună cu un avocat.

4 comentarii la „Coronavirus 2020 – Experiențe și gânduri

 • 8 mai 2020 la 19:07
  Permalink

  Copilul lui a fost testat, si NU a avut virus

 • 8 mai 2020 la 17:16
  Permalink

  Am si eu dubii despre diagnosticul pus. Dar totusi s-a luat in calcul ca poate au fost cazuri in fabrica asimptomatice ? Spuneti ca nu au existat ca si cand toata fabrica a fost testata.
  Cat despre inmormantare…. Cam aceleasi masuri inumane au fost aplicate in toate tarile.

 • 8 mai 2020 la 16:22
  Permalink

  Din pacate nu este singurul caz si nu a murit din cauza Covit el nu a fost consultat nici macar de medicul de familie ce sa mai lumgim a murit cu zile .Au lasat bolnavi sa moara nu iau tratat de afectiunile de care sufereau sa le fie rusine la toti in frunte cu politicienii .Este pacat de oamenii de afaceri care au investit la noi in tara si au oferit locurii de munca ei au distrus tot si au vindut Tot respectul pt dumneavostra si nu plecati capul la toate barfele si minciunile ce spun uni Mult succes in continuare sa va de-a D-zeu multa sanatate !!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.