Crucea Roşie a distribuit ajutoare de primă necesitate persoanelor afectate de inundaţii în Şona şi Cetatea de Baltă

Crucea Roşie – filiala Alba a distribuit miercuri ajutoare de primă necesitate persoanelor afectate de inundaţii în comunele Şona şi Cetatea de Baltă.

“În urma inundaţiilor înregistrate în data de 23 – 24 iunie în comunele Şona şi Cetatea de Baltă, care au provocat mari pagube materiale, impunându-se evacuarea mai multor persoane, Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba în colaborare cu autorităţile publice locale au intervenit în comunităţile afectate prin oferirea de ajutoare de primă necesitate şi prin asigurarea de materiale pentru organizarea unui spaţiu de cazare pentru sinistraţi”, informează un comunicat al organizaţiei.

Foto: (c) Crucea Rosie Romana/Facebook


Potrivit acestuia, o echipă alcătuită din şapte voluntari şi angajaţi s-a deplasat în comuna Şona, distribuind 450 litri de apă potabilă şi pachete alimentare unui număr de aproximativ 100 de persoane din satul Sânmiclăuş, zona din comună cea mai afectată de ploile abundente; pachetele alimentare au constat în zahăr, făină, ulei, pâine, conserve, dulciuri şi lapte.

Totodată, la căminul cultural din Sânmiclăuş a fost organizat un punct de cazare pentru 29 de persoane care sunt sau urmează a fi evacuate, asigurându-se următoarele bunuri de primă necesitate: paturi, lenjerii de pat şi saci de dormit. Spaţiul a fost amenajat corespunzător, adaptat contextului actual, punând la dispoziţia persoanelor sinistrate măşti, dezinfectanţi de mâini şi de suprafeţe.

Aceeaşi echipă a distribuit pentru 10 persoane din comuna Cetatea de Baltă alimente, apă, saci de dormit, lenjerii de pat şi pături.

“Crucea Roşie îşi îndreaptă în această perioadă atenţia către persoanele afectate de inundaţii, aducând mulţumiri colaboratorilor şi voluntarilor care fac posibilă intervenţia noastră în teren”, se menţionează în comunicat.

Mai multe localităţi din Alba au fost afectate în urma precipitaţiilor abundente înregistrate marţi. Potrivit ISU Alba, au fost înregistrate precipitaţii mai însemnate cantitativ pe teritoriul localităţilor Aiud, Miraslău, Unirea, Ocna Mureş, Şona, Stremţ, Ighiu, Livezile, Rîmeţ, care au generat acumulări rapide de apă, scurgeri de pe versanţi şi creşterea rapidă a văilor, producând inundaţii.

În comuna Şona au fost inundate 30 de hectare de teren arabil şi colmatate 20 de podeţe şi două străzi din satul Lunca Târnavei. În satul Sânmiclăuş, a fost inundată sala de sport şi pe două străzi nivelul apei a ajuns la doi metri. Viitura a afectat un post TRAFO, rămânând nealimentaţi cu energie electrică 476 de abonaţi. A fost spartă conducta de gaz. În Cetatea de Baltă au fost inundate o fermă agricolă, precum şi 12 case şi cinci străzi. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.