Cu mască, fără mască !

Acesta este titlul unei emisiuni de divertisment din anii 80 de la Televiziunea Română. Din păcate la capitolul divertisment poate fi încadrată și bâlbâiala autorităților mureșene care vor să introducă obligativitatea purtării măștilor în județul Mureș. Un document care nu era încă aprobat a fost publicat de viceprimarul din Târgu Mureș, Sergiu Papuc, iar de acolo acesta s-a distribuit rapid prin intermediul Facebook sau WatsApp în tot județul. Conform documentului de luni 6 aprilie toți mureșenii ar fi obligați să poarte măști, fulare, eșarfe etc…

După întrebarea lansată de Tirnaveni.ro referitor la acest subiect, Prefectura a venit cu două comunicate prin care anunța că e vorba de un comunicat în lucru, iar mai apoi că se va face plângere penală pentru distribuirea în spațiul public a unui document care nu era destinat publicului.

Premierul Orban a declarat duminică seara că nu poate fi impusă cetățenilor obligația de de a purta măști în spații publice, în condițiile în care nu li se asigură accesul la acestea și la prețuri decente. Reacția premierului vine după ce mai mulți prefecți au stabilit că de luni cetățenii vor trebui să poarte în spații publice măști de protecție, fie ele și improvizate. 

Pe de altă parte, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, spune că autoritățile au început să recomande purtatul măștii sau al altor forme de material de protecție pentru nas și gură, în spațiile publice, întrucât dovezile recente arată că acest comportament poate reduce răspândirea virusului care cauzează COVID-19 în comunitate. “Aduceți-vă aminte, nu este nevoie de masca medicală ca să vă protejați și să protejați pe alții… puteți improviza!”, afirmă acesta.

Măştile sunt obligatorii în 4 judeţe. Decizia a fost luată şi în Maramureş şi Iaşi,după Galaţi şi Vaslui

Acum așteptăm decizia Oficilialilor să vedem dacă e cu Mască sau Fără Mască!

One thought on “Cu mască, fără mască !

  • 6 aprilie 2020 la 9:16
    Permalink

    la anceput de pandemie nu erau bune masti inprovizate acum sunt bune ? voi asti de la conducere santeti antregi la minte sau aveti tarata an cap sunteti de rasul europei vai de voi va bateti joc de oameni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.