CULTURĂ DE CANNABIS, DESCOPERITĂ DE POLIŢIŞTI ŞI PROCURORI

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Târgu Mureş şi procurorii D.I.I.C.O.T. au descoperit o cultură de cannabis în curtea unui bărbat din Sângeorgiu de Mureş. În urma percheziţiei, au fost ridicate aproape 5 kg. de droguri de risc.

În această dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş şi procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Târgu Mureş au efectuat o percheziţie domiciliară, în localitatea Sângeorgiu de Mureş, la o persoană bănuită de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

La activităţi au participat şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Mureş.

În fapt, în curtea casei bărbatului, care lucra ca şi taximetrist, au fost găsite şase plante asemănătoare cannabisului, cultivate în grădina de legume din faţa casei. În urma recoltării lor, au rezultat 4,700 de kg..
În autoturismul acestuia, au fost găsite pe bancheta din spate, într-o lădiță cu ustensile de pescuit, trei pliculețe transparente, în care se aflau fragmente vegetale asemănătoare ca formă și miros cannabisului.
De asemenea, bărbatul este bănuit că, la data de 8 august a.c., ar fi vândut unei persoane 2,2 grame de cannabis amestecat cu tutun, la preţul de 100 de lei.
Cel în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc urmând a fi prezentat instanței de judecată, cu propunerea de a se dispune faţă de acesta arestul la domiciliu.

Plantele şi fragmentele vegetale ridicate urmează a fi supuse analizei de specialitate.
Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..