CUM AR TREBUI SĂ TE ÎMBRACI PENTRU A AVEA MAI MULT SUCCES

Un studiu realizat recent de cercetătorii americani au demonstrat că modul în care o persoană se îmbracă atunci când merge la lucru influenţează capacitatea acesteia de concentrare. Astfel, specialiştii au stabilit că ţinutele formale te ajută să ai o atitudine mai bună şi să poţi rezolva anumite probleme privind lucrurile în ansamblu.

În zilele noastre, ţinuta vestimentară pe care cei mai mulţi o poartă atunci când merg la lucru este una mai degrabă lejeră. Dacă locul de muncă nu impune adoptarea unui anumit tip de îmbrăcăminte, angajaţii poartă, deseori, o pereche de jeans şi un tricou, o cămaşă sau o bluză, în cazul femeilor.

Nimic mai greşit, susţin oamenii de ştiinţă. Un studiu realizat recent de cercetătorii de la Universitatea din Columbia, în colaborare cu Universitatea din Northridge, a demonstrat că hainele pe care o persoană le îmbracă la serviciu au o importantă influenţă asupra psihicului. Aşadar, aceia care adoptă o ţinută formală vor avea o capacitate de concentrare şi analiză mult mai mare, scrie Huffington Post.

„Atunci când porţi haine formale ai mai degrabă o perspectivă de ansamblu asupra lucrurilor, decât o gândire care se concentrează în special pe detalii”, a explicat Michael Slepian, co-autorul studiului.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, specialiştii au cerut unui grup de studenţi, atât fete cât şi băieţi, să susţină o serie de teste menite să le determine tipul de gândire în anumuite situaţii date. În plus, unor dintre ei li s-a spus să vină îmbrăcaţi normal, aşa cum o fac zi de zi, când merg la facultate, iar altora, să poate hainele pe care le-ar alege pentru un interviu de angajare.

La final, după analizarea rezultatelor testelor, oamenii de ştiinţă au observat că participanţii la studiu din cea de-a doua categorie amintită au avut rezultate mai bune.

„Ţinutele formale fac oamenii să se simtă mai puternici, ceea ce îi face, în cele din urmă, să gândească într-un mod mai abstract, la un nivel mai înalt”, a precizat Michael Slepian. În plus, „hainele formale ar putea să îţi îmbunătăţească starea de spirit dacă te simţi bine în ceea ce porţi şi crezi, de asemenea, că arăţi bine”, a conchis co-autorul cercetării.

Sursa: Gândul