Cum arată adeverința medicală pe care o primește o persoană care s-a vaccinat anti-COVID

Persoanele care sunt vaccinate anti-COVID primesc și o adeverință medicală. Prima persoană care a primit o astfel de adeverință este Mihaela Anghel, asistenta medicală de la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș.Mihaela Anghel, asistenta medicală aleasă să fie primul cadru medical din România care primește vaccinul anti-COVID de la Pfizer, a primit o adeverință medicală pe care sunt scrise mai multe date, precum data la care a primit prima doză.

Potrivit informărilor oficiale ale Guvernului, fiecare persoană care se va vaccina va primi o adeverință doveditoare de vaccinare. Dovada vaccinării este pusă la dispoziția persoanei vaccinate fie electronic, fie pe suport de hârtie pentru a-i permite acesteia să își țină evidența între cele două vizite la centrul de vaccinare.

Ce conține adeverința de vaccinare anti-COVID:

data nașterii;

vârsta;

județul de domiciliu;

număr și serie CI;

date despre vaccin: doza 1 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirării); doza 2 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirării);

date despre centrul de vaccinare (nume centru de vaccinare, județ, medic coordonator/vaccinator);

semnătura electronică a Registrului Electronic Național al Vaccinărilor.

„Vaccinarea este gratuită, voluntară/ neobligatorie, iar adeverința doveditoare nu este eliberată cu scopul de  a condiționa sau restricționa ulterior drepturile persoanelor vaccinate”, se arată în informarea transmisă de Guvern.


Citeşte întreaga ştire: Cum arată adeverința medicală pe care o primește o persoană care s-a vaccinat anti-COVID

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.