Cum ascunzi notificările care apar pe ecranul de blocare al telefonului mobil

Notificările pe care le primim pe telefonul mobil au rolul de a ne ține la curent cu tot ceea ce se întâmplă în dispozitivul nostru, însă uneori pot deveni enervante. Dacă dorești ca notificări precum e-mail-uri, SMS-uri, mesaje Whatsapp, etc. să nu fie vizibile pentru privirile indiscrete atunci când telefonul este la vedere ori ori pur și simplu nu vrei să fii deranjat este bine să știi cum poți ascunde conținutul notificărilor de pe ecranul de blocare al telefonului.

Dacă deții un telefon care are sistem de operare Android, pentru a dezactiva notificările pe ecranul de blocare al dispozitivului tău va trebui să parcurgi câțiva pași. Pentru asta va trebui să intri în meniul Setări al telefonului tău. Îl poți accesa fie direct atingând pictograma de pe ecranul principal, fie prin glisarea de sus în jos cu două degete a panoului de Notificări și apoi prin atingerea aceleiași poctograme. Ajuns în meniul Setări, derulează în jos până dai de secțiunea Notificări, iar apoi selectează Notificări pe ecranul de blocare. Aici va trebui să bifezi opțiunea Nu afișa. Atenție! Procedura este similară pe majoritatea dispozitivelor cu sistem Android, însă este posibil existe mici diferențe în ceea ce privește meniul, în funcție de producător. Bineînțeles, există câteva excepții cum este cazul notificărilor cu conținut despre starea vremii sau o aplicație cu rezultate sportive live. Dezactivarea notificarilor pe un telefon Android

Cum dezactivezi notificările pe ecranul de blocare pe un telefon cu iOS? La fel ca în cazul smartphone-urilor cu Android, și dispozitivele cu iOS oferă posibilitatea utilizatorilor să oprească notificările pe ecranul de blocare al telefonului. Versiunea iOS 11 îți oferă mult mai mult control asupra notificărilor în sensul că poți să desemnezi unele aplicații „sensibile”. Ce înseamnă asta? Ei bine, aplicațiile „sensibile” pot ascunde conținutul notificărilor în timp ce telefonul este blocat și îți permite să previzualizezi conținutul notificării doar atunci când utilizezi ID-ul de atingere sau cel de identificare facială pentru a-ți debloca iPhone-ul. ADVERTISING Așadar, iată ce trebuie să faci concret. În primul rând trebuie să intri în meniul Setări sau Configurări, iar apoi să derulezi până găsești secțiunea Notificări și să o accesezi. În partea de sus a ecranului vei vedea opțiunea Afișare previzualizări. Aici ai trei opțiuni la dispoziție: Întotdeauna, Când este blocat și Niciodată. Dacă ești hotărât să dezactivezi permanent notificările pe ecranul blocat al telefonului va trebui să bifezi opțiunea Niciodată. Dacă dorești să le primești atunci când iPhone-ul este deblocat va trebui să bifezi opțiunea Când este blocat.
Citeşte întreaga ştire: Cum ascunzi notificările care apar pe ecranul de blocare al telefonului mobil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.