Cum au fost prinsi hotii Jafului de la Blaj

jaf
Cei patru tineri cu vârste între 25 şi 31 de ani, judecaţi în cazul jafului de la bezinăria din Blaj, petrecut în noiembrie anul trecut, şi-au aflat pedepsele la prima instanţă. Judecătoria Blaj a dispus pedepse la închisoare cu executare între 4 şi 5 ani. Decizia a fost contestată şi intră în atenţia Curţii de Apel Alba Iulia.

Inculpaţii Kapas Lajos şi Karaksony Imre au primit fiecare câte 5 ani de închisoare.

Jeremias Lehel a fost condamnat la 4 ani, iar Paradicza Levente va sta 4 ani şi 6 luni după gratii.

Tinerii sunt din comunele Sărăţeni, Chibed, judeţul Mureş, respectiv Praid – Harghita.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 21 – 22 noiembrie 2014, cei patru au pătruns într-o staţie de carburanţi din municipiul Blaj, unde au agresat-o pe angajata staţiei şi dintr-un seif au sustras peste 22.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că cei patru bărbaţi au folosit, pentru comiterea faptei, un autoturism împrumutat de unul din ei de la o persoană din comuna Chibed.

Pentru obţinerea de probe, în 27 ianuarie 2015, au fost efectuate 10 percheziţii domiciliare, verificari la camerele de supraveghere de pe raza municipiului Târnăveni, ocazie cu care au fost reţinuţi şi cei patru suspecţi.

Instanţa a mai duspus ca inculpaţii să achite femeii pe care au agresat-o în timpul jafului suma de 588 lei, cu titlu de daune materiale, şi 20.000 euro drept daune civile. De asemenea, autoturismul cu care s-au deplasat cei patru a fost menţinut, în continuare, sub sechestru. Sentinţa definitivă va fi pronunţată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Cu ocazia audierilor şi a cercetărilor efectuate s-a stabilit că Lajos K., Levente P., împreună cu Ion L., de 25 de ani, din comuna Sărăţeni, judeţul Mureş, sunt şi autorii unei alte infracţiuni de tâlhărie calificată, comisă în data de 24 iulie 2014, asupra unei femei din comuna Ghindari, judeţul Mureş, pe care au agresat-o în locuinţa sa şi i-au sustras suma de 1.300 lei şi 155 de euro.