CUM E SĂ FII STUDENT

În data de 22 mai au avut loc la Liceul Teoretic şi la Colegiul Tehnic două workshopuri adresate viitorilor absolvenţi de clasa a XII-a, organizate de trei studente de la Cluj. Printre campanii electorale, cele trei fete au decis să implementeze o campanie publică de informare despre viaţa de student, cu toate aspecte ei reale, mai mult sau mai puţin plăcute. La evenimente au participat cateva zeci de elevi, care spre surprinderea fetelor au acordat atenţie sporită celor prezentate.

Denisa Boar, fostă elevă a Liceului Teoretic a fost speaker-ul workshopurilor şi s-a declarat foarte mulţumită de acestea: „Nu mă aşteptam să vină atât de mulţi elevi, şi mai mult decât atat, să fie cuminţi şi să mă asculte! Nu am ales întâmplător perioada aceasta foarte aproape de finalul anului şcolar, pentru că mulţi dintre ei încă sunt nehotărâţi şi pun preţ pe orice ajutor li se oferă. Sper ca măcar o parte dintre ei să fi rămas cu ceva în minte, să îşi amintească când se confruntă cu unele dificultăţi că eu le-am spus cândva despre ele şi să apeleze cu încredere la pagina de Facebook pentru a şi le aminti. Viaţa de student nu e nici mit şi nici corvoadă, trebuie doar să şti să îţi organizezi timpul şi activităţile. Asta e problema studenţilor din anul I: Nu au timp de acomodare, emoţia primei sesiuni uneori îi copleşeşte şi mulţi dintre ei abandonează facultatea. Din păcate statisticile sunt îngrijorăoare în acest sens şi totuşi nimeni nu face nimic…”.

Fetele declară conform cercetării lor că elevii proveniţi din oraşe mici de provincie se confruntă cu diverse probleme la înscrierea la Universitate şi la începutul anului I deoarece nu deţin destule informaţii şi apelează la surse irelevante pentru a le dobândi. De aceea ele au conceput o prezentare informală care să includă tot ce au ei nevoie să cunoască şi le-au prezentat-o într-un mod atractiv.

Dacă campania a avut impact asupra elevilor rămâne de văzut, noi le dorim atât lor cât şi studentelor succes în continuare şi cât mai multe activităţi!

Mai jos aveţi filmuleţul campaniei, exact aşa cum fetele îl vor prezenta profesorilor lor de la Facultate