CUM EŞTI FURAT LA SACUL DE CARTOFI

Cartoful continuă să fie cel mai ieftin aliment iar fiindcă este atât de căutat, unii impostori au găsit metode de a-şi fura clienţii. Preţul unui kilogram de cartofi la sac de 5 sau 10 kg este mai mic decât în varianta achiziţionării la kilogram. Ceea ce mulţi au constatat însă pe pielea lor este faptul că deseori, în mijlocul unui sac se găsesc doar cartofi stricaţi. Procedeul este foarte simplu. La umplerea unui sac se foloseşte un tub lat de pvc. Pe margine se pun cartofii cei buni şi arătoşi, iar în mijloc prin tub se toarnă cartofii mici şi stricaţi. Se îndepărtează apoi tubul iar produsele stricate rămân în mijlocul sacului fără a putea fi văzute, deoarece sunt mascate de exemplarele reuşite. În acest mod comerciantul scapă de marfa perisată şi îşi creşte substanţial profitul. Ţeapa însă o ia clientul de bună credinţă, care doreşte să facă o economie cumpărând o cantitate mai mare. Cum e foarte greu de verificat dacă într-un sac de cartofi se află şi produse stricate, pentru evitarea acestor situaţii recomandabil este ca achiziţionarea să se facă în varianta “vărsată”, clientul având posibilitatea să îşi vadă întreaga marfă înainte de a o plăti.