Cum faci venituri mari din plante foarte mici în România

Cristian face bani din cultivarea microplantelor și creionează echipamentele pe care le putem folosi și noi pentru a cultiva acest gen de alimente nutritive.

Cristian povestește despre el că este antreprenor în agricultură, inginer horticol și viitor doctor în legumicultură. S-a apucat de agricultură, clasică, așa cum o definește el, însă pe produs de nișă, în 2015 – Microgreens. Doi ani mai târziu a devenit agricultor în agritech și asta pentru că acela a fost momentul în care a început alături de echipa sa să producă propria tehnologie de creștere hidroponică, pe verticală, la interior – Microsera.

Cu acest business a început să monteze echipamente de creștere pentru plante aromatice, salate și alte produse vegetale din categoria functional foods, acolo unde este nevoie, adică cât mai aproape de consumator.

”Unul dintre obiectivele pe care mi le-am propus la Microgreens România este producția locală de hrană pe tot timpul anului. Astfel încât consumatorul social responsabil să aibă de ales. Iar când vorbesc de local, nu mă refer doar la faptul că producem la noi în țară plante pe care altfel ar trebui să le importăm, precum busuiocul sau coriandrul. Am în vedere o producție ultra-locală, care să se desfășoare chiar în locul unde se vând plantele. Acesta este motivul pentru care am investit și vom continua să investim în Microsera”, spune el într-o postare pe pagina sa de LinkedIn.

Startup.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.