Cum înființezi o firmă în România

Ca sa sa poti face legal o afacere ar trebui sa ai o companie inregistrata. Firma legal inregistrata iti da posibilitatea sa obtii finantare (mai ales daca e vorba de fonduri europene, de exemplu), sa iei credit de la banca, sa angajezi oameni, sa inchei parteneriate de afaceri, sa colaborezi mai simplu si mai credibil cu furnizori si clienti.

Infiintarea unei firme nu garanteaza ca ideea ta de afacere va fi o reusita si nu inseamna ca, odata ce ti-ai infiintat firma ai devenit antreprenor veritabil; e o conditie necesara dar nu suficienta. Pe de alta parte, e bine sa stii ca atunci cand ai o firma vei avea mai multa bataie de cap: acte, contabilitate, tot felul de autorizari, controale, raportari.

In Romania, birocratia de afaceri poate fi, deseori, istovitoare dar fara o firma legal infiintata nu poti face mare lucru. In plus, infiintarea unei firme inseamna si o serie de raspunderi, dar despre asta vom discuta ceva mai incolo. Asa ca, hai sa vedem cum pornesti la drum ca sa iti infiintezi firma si ce anume ar trebui sa faci.

Cum alegi numele firmei. De ce numele firmei e important.

Studii de caz in alegerea numelui: Facebook, Google, Apple

Tipuri de entitati legale

PFA vs SRL

GHID VIDEO: Ce pași trebuie să faci ca să deschizi o companie

STIAI CA…

  • Cele mai des folosite tipuri de firme sunt SRL (Societatea cu Răspundere Limitată și PFA (Persoana Fizică Autorizată)
  • Capitalul social pentru SRL este 200 de lei; după ce sunt depusi la banca și firma este înființată, banii pot fi retrași din contul de capital social și folosiți
  • PFA-ul poate ține o formă simplificată de contabilitate

Vezi toate detaliile pe Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.