Cum poți alege furnizorul de energie din piața liberă?

Dacă n-ai apucat să îţi alegi un furnizor de energie electrică din piaţa liberă, simultan cu factura vei primi şi un formular de selecţie în acest sens. Monitorul Oficial a publicat acest document şi a fost regelementat prin Ordinul Autorităţii Naţionale de Regelementare în domeniul Energiei (ANRE) nr. 5/2021.

Prin completarea acestui formular clientul poate alege direct oferta concurenţială optimă, iar transmiterea formularului prin selecţia unei oferte constituie acordul de contractare şi, implicit, obligaţie contractuală pentru ambele părţi. Contractul intră în vigoare în 5 zile de la data primirii de către furnizor a formularului de ofertă completat şi semnat de către client”, transmite ANRE.

Cum arată formularul

ANRE intenţionează ca până în 2026, procesul de schimbare a furnizorului de energie să se realizeze în variantă completă în maxim 24 de ore. Obiectivul va fi îndeplinit prin proiectul „Dezvoltarea capacităţii instituţionale a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei pentru simplificarea procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică şi de gaze naturale”.

Potrivit ANRE circa 5,7 milioane de români nu au optat încă pentru un furnizor de energie electrică din piaţa concurenţială.

Alephnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.