Cum redresezi creșterea ponderală după vacanță? 7 sfaturi utile
Cum ar fi Sărbătorile fără mâncarea, prăjituri delicioase și vin fiert sau cocktail uri?
Printre dorințele majorității
oamenilor, este ”De la Anul slăbesc, clar! Am zis.” Și se începe printr-o cură
de slăbire drastică, din păcate, în defavoarea, acceptării situației, schimbări
mici, care va determină o mai consecvență și astfel îți vei putea atinge și
menține obiectivele.
Câteva sfaturi
- Hidratare corespunzătoare. După mese copioase, calorii obținute în mare parte din alimente grase și dulciuri concentrate.
Hidratarea optima, undeva la 2l de lichide/zi este foarte funcționarea în parametrii optimi a metabolismului, ridicând rata metabolicăcu 30%. În plus are efect și asupra controlului senzației de foame.
- Proapăt la fiecare masă!Este foarte simplu: la fiecare masă, încorporează și câteva legume proaspete, de la micul dejun până la cină. Este important să aveți legume pe tot parcursul zilei – sunt foarte bogate în fibre, ceea ce te ajută să te menții plin, și sunt slab calorice. De asemenea, conțin prebiotice, care sunt o fibre, cu rol în inducerea stării de sațietate și funcționarea în condiții optime a florei intestinale. Este ideal să vă umpleți jumătate din farfuriei cu legume non amidonoase.
- Spune NU caloriilor goale – zahărului și carbohidraților goi
Meniul post-vacanță, NU conține alimente care au o valoare nutritivă scăzută, cum ar fi carbohidrați simpli și calorii goale. Aceste tipuri de alimente includ prăjituri, baghete, produse de patiserie, cereale pentru micul dejun, siropuri și sucuri carbogazoase.
- Renunță la alcool. Alege să te oprești din a consuma băuturi și cocktail-uri alcoolice sau non-alcoolice. Toate aceste băuturi conțin zaharuri ascunse în ele. Renunțarea la alcool și alte aperitive, cocktail-uri este o modalitate foarte ușoară de a reduce caloriile.
- Tăie inteligent carbohidrații din numărul caloriilor! Dacă nu poți renunța la carbohidrați, îți sugerez să te aprovizionezi doar cu, carbohidrați complecși și „alimente brune”, precum grâu integral, pâine neagră, paste integrale, quinoa și orez brun.
- Sport. Este esențial pentru a preveni pierderea musculară și osoasă care apare odată cu înaintarea în vârsta. Este esențială pentru arderea grăsimilor, accelerarea metabolismului, dezvoltarea masei musculare, pentru a menține flexibilitatea articulațiilor și pentru a îmbunătății sistemul cardiovascular și starea de spirit.
- Gustări inteligente. Gustările în timpul zilei pot ajuta la menținerea constantă a nivelului de zahăr din sânge și a energiei – dacă o faci corect. Omite alimentele procesate și ambalate, deoarece acestea conțin mult zahăr, sare și aditivi. În schimb, planifică-ți gustările înainte, din timp și alege fructe proaspete sau uscate, brânză, legume crude tăiate, nuci sau unt de nuci, ouă fierte, biscuiți de cereale integrale și hummus.
Revenirea după supra-alimentația de Sărbători, trebuie să fie treptată, prin constanță – alegeri culinare inspirate, sănătoase, de minim 7 – 10 zile.
Gândește pozitiv, relaxează-te!