Cum să creșteți reputația profesională prin mijloacele de comunicare socială

Fie că sunteți liber-profesionist sau proprietarul unei întreprinderi, mijloacele de comunicare socială joacă un rol important în creșterea reputației dumneavoastră. Am pregătit opt sfaturi esențiale care să vă ajute să creați o bună imagine profesională.

Citiți întotdeauna articolele înainte să le distribuiți

Articolele publicate online au deseori titluri înșelătoare care sunt menite pur și simplu să atragă vizitatorii. Citind articolele înainte de a le distribui, aveți ocazia să le verificați conținutul și să vă asigurați că acestea prezintă puncte de vedere și informații cu care sunteți de acord atât personal, cât și profesional. Puteți astfel să adăugați și opinia profesională la postare, oferind informații utile urmăritorilor dumneavoastră de pe platformele de comunicare socială.

Alegeți conținuturi pertinente și care merită publicate

Asigurați-vă că ceea ce publicați este relevant pentru domeniul dumneavoastră de specialitate și prezintă informații noi și interesante. Nu vă asaltați urmăritorii cu prea multe informații. Dați-le timp să le asimileze și interacționați cu ei. Dacă vă axați mai mult pe cantitate decât pe calitate, urmăritorii dumneavoastră ar putea crede că postați conținut doar de dragul artei, ceea ce se va răsfrânge asupra reputației dumneavoastră.

Răspundeți prompt la mesaje

Dacă răspundeți prompt la mesaje sau solicitări de informații, veți face mereu o impresie bună. Chiar dacă nu puteți răspunde imediat la un mesaj, trimiteți un „răspuns intermediar”, cum ar fi „Vă mulțumim pentru mesaj, vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.” Și nu uitați să vă țineți promisiunea!

Exprimați-vă corect gramatical

Utilizatorii mijloacelor de comunicare socială nu vor recunoaște prea des o postare bine scrisă, însă în mod sigur vor observa dacă postarea dumneavoastră are greșeli de ortografie și de altă natură. Greșelile gramaticale vă pot face să pierdeți din credibilitate și vă pot afecta reputația profesională. Rezervați-vă întotdeauna timp pentru a corecta postările – folosiți un software pentru verificarea ortografiei sau rugați pe cineva să le verifice înainte să le publicați.

Urmăriți hashtag-uri

Dacă urmăriți hashtag-uri care răspund intereselor dumneavoastră profesionale, veți putea găsi persoane cu interese similare cu care să interacționați. Este o cale simplă de a vă crea un public și de a vă clădi o reputație de persoană cu spirit pătrunzător.

Folosiți listele de pe Twitter

Listele de pe Twitter vă permit să gestionați și să filtrați postările primite. Puteți alege un domeniu în care doriți să fiți cunoscut ca expert și să vă creați o listă a persoanelor care discută despre subiectul respectiv (vezi sfatul precedent despre hashtag-uri). Astfel, puteți să vă dedicați atenția interacțiunii cu un grup de persoane care au aceleași interese. Listele de pe Twitter sunt deosebit de utile dacă aveți mai multe domenii de specialitate.

Sursa: Eures

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.