Cum sa cresti valoarea locuintei tale

Cand cumperi sau vinzi o locuinta te intereseaza mai multe informatii, insa te impacteaza si felul in care arata. Indiferent daca locuinta este spatioasa sau mai mica, daca vrei sa o vinzi vrei sa te asiguri ca va raspunde nevoilor unei game largi de cumparatori, cu alte cuvinte, ca se va potrivi cu stilul de viata al acestora. Si daca vrei sa poti cere ceva bani in plus, atunci detaliile legate de renovare ar putea sa iti fie de ajutor.

Fa o curatenie generala, varuieste, cumpara cateva decoratiuni pe care sa le plasezi in spatiu cu mult gust, acolo unde trebuie… sunt cateva lucruri care iti pot aduce bani in plus din vanzarea unei locuinte.

Asadar, pentru a lasa impresia de spatiu amplu, ai nevoie de multa lumina. Ferestrele fara perdele sau cele care au perdele din materiale transparente, prin care lumina de afara patrunde foarte usor in spatiul interior, dau iluzia ca locuinta este mai mare. Renunta la draperiile greoaie, care tin lumina la distanta si foloseste perdele transparente, de calitate buna.

O locuinta care este eficienta din punct de vedere energetic se va vinde la un pret mai mare decat una care nu este tocmai prietenoasa din punctul de vedere al consumului de energie, mai ales in contextul actual. Asadar, inlocuirea tocurilor de lemn cu termopan si a usii clasice cu una de metal pot fi pasi in acest sens.

Solutiile smart sunt si ele o varianta, insa nu una ieftina. Daca ai ceva bani pe care vrei sa ii investesti si, cumva, sa ti-i recuperezi dupa vanzarea locuintei, alege un sistem de iluminare pe care il poti controla cu telefonul mobil, un termostat care poate fi si el reglat de la distanta sau un aer conditionat cu Wi-Fi.

Pe de alta parte, daca adaugi cateva oglinzi vei lasa impresia ca spatiul este mai mare, mai generos, in vreme ce vazele inalte creaza impresia unui tavan mai inalt. Tablourile cu rame cat mai frumos si mai viu colorate lasa impresia de spatiu, dar si de loc ingrijit, vesel.

Mai multe detalii pe cumsa.ro