Cum sa cureti petele de nuci verzi de pe maini sau haine

Toamna este perioada in care ne putem bucura de nucile verzi, insa nu de multe ori dupa ce am mancat aceste delicateste ale copilariei, ramanem cu mainile patate. Iata cum sa iti cureti mainile daca si tu ti le-ai innegrit dupa ce ai mancat nuci verzi.

Bineinteles, cel mai bun sfat este sa porti manusi de protectie, insa daca acest lucru nu este posibil, atunci poti apela la alte metode.

Gospodinele care au facut dulceata de nuci verzi ne-au mai spus ca o metoda sigura de a nu te murdari este sa iti infasori varful degetelor cu banda adeziva, inainte de a aplica manusa chirurgicala. In acest fel, eviti patarea degetelor.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand vrei sa te cureti petele de nuci verzi de pe maini, este sa tai o lamaie pe jumatate si sa folosesti sucul. Poti folosi o sticla cu suc de lamaie sau poti folosi o cana plina cu suc de lamaie.

Dupa ce ai pus un pic de suc de lamaie in palma, pune si doua linguri de sare. Freaca mainile foarte bine cu suc de lamaie si sare, pana ce petele incep sa dispara. Daca nu au disparut in totalitate, repeta procedeul pana vei inlatura petele. Nu-ti fie teama, pentru ca aceasta combinatie de sare si acid de la lamaie vor indeparta petele, insa nu iti vor ataca si pielea!

In cazul in care petele sunt serioase, poti incerca sa te cureti pe maini folosind pasta de dinti si o periuta veche, pe care nu o mai folosesti. Cu miscari circulare, petele vor disparea. Nu conteaza ce marca de pasta de dinti folosesti, majoritatea celor care contin bicarbonat de sodiu iti vor fi de folos.

Mai multe pe cumsa.ro