CUM SĂ ÎȚI ȘTERGI CASA DE PE GOOGLE

Orice persoană care doreşte ca locuinţa sa nu mai poată fi văzută prin intermediul Google Street View poate face acest lucru. Deoarece și Târnăveniul a fost fotografiat pe toate străzile de mașinile Google, cei interesați pot afla cum pot scăpa de prezența locuinței proprii pe Google. Pentru asta e nevoie de urmarea câtorva paşi simpli, pe care îi găsiţi mai jos:
De la lansarea serviciului Google Street View şi până în prezent, multe vedete din întreaga lume au cerut ca locuinţele lor să fie blurate pe hartă.

Această opţiune nu este însă un privilegiu de care se pot bucura doar celebrităţile, scrie Huffington Post. Orice persoană poate face o astfel de solicitare urmând câţiva paşi simpli:

1. Găseşte-ţi casa pe Google Maps, introducând adresa.
2. Activaţi opţiunea Street View „trăgând” omuleţul galben pe stradă, în dreptul clădirii. Apăsaţi butonul „Report a problem”/„Semnalaţi o problemă” din colţul dreapta-jos.
3. Imediat, vei fi redirecţionat către o nouă fereastră unde trebuie să precizezi ce anume trebuie estompat: o faţă / domiciuliul / maşina sau plăcuţa cu numărul de înmatriculare / alt obiect.
4. După acest pas trebuie doar să introduci adresa de email, apoi să apeşi butonul „Trimite”. Mesajul va fi primit de specialiştii Google, care se vor ocupa de cerere.