RecentStiri locale

Cum sa scap de nefericire?

Mi-ar placea sa ma simt mai bine, dar intotdeauna apar o gramada de motive pentru care sa fiu nefericit. Am ajuns sa ma intreb ce importanta mai are starea de bine pentru ca oricum sfarsesc in a fi nefericit. Cum sa fac sa ma simt bine?

Alexandru, 34

  1. Emotiile sunt atasate provocarilor practice

Un prim lucru pe care vreau sa il clarific este faptul ca, de obicei, starea emotionala este o reactie la situatia practica, deci ceea ce se resimte nu sunt problemele, ci felul in care le percepem.

Spre exemplu: reactia emotionala la o raceala ar putea fi ingrijorarea, supararea caa aparut, pe cand problema practica vizeaza doar administrarea de tratament si odihna.

Iar aceasta este o situatie recurenta si frecventa, simpla, daca e sa o punem in balanta cu provocari ca: lipsa locului de munca, afectiunile fizice sau altele, in care emotiile saboteaza mai mult rezolvarea problemelor.

  • Importanta starii de bine

De-a lungul timpului am putut observa oameni care negau ca starea lor ar putea avea vreo insemnatate. Si poate aveau dreptate, poate pe ei nu-i deranja sa fie mereu furiosi, sa traiasca in frica sau sa fie negativisti.

Dar familia lor nu era de aceeasi parere.

Si mai interesant este ca toti dintre acestia isi doreau relatii mai bune cu cei din jur. Daca s-ar fi intrebat vreodata care e adevaratul motiv pentru care ceilalti nu-i raspund cu simpatie ar fi aflat ca starea lor de bine e cadoul pe care il fac in mod constant celor apropiati. Iar acesta ar trebui sa fie pentru ei un bun motiv sa reconsidere importanta starii lor de bine.

  • Cum sa ne simtim bine indiferent provocarile prin care trecem?

Deseori viata nu tine cont de deciziile noastre de a fi mai fericiti. Sau cel putin asa pare. Drept urmare, strategia care intotdeauna functioneaza este sa ne bucuram de lucrurile mici, care sunt in jurul nostru si care ne ofera confort.

Daca avem atentia indrepatata spre a trai bucurie, vom vedea ca intotdeauna putem gasi motive. Un apus frumos, o muzica preferata sau o stare fizica de confort. Toate acestea sunt motive care ne pot ajuta sa ne simtim mai bine daca le lasam.

Respirati adanc si linistit!

Care e unul dintre motivele pentru care puteti simti multumire?

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre acest subiect sau vreti sa intrati in conversatie, accesati pagina Consiliere Personala Tarnaveni. Iar daca va doriti un raspuns personalizat, nu uitati ca acum avem un Centru de Psihologie in Tarnaveni, situat in centru, mai exact pe Str. Republicii nr.74/C. 

Miruna Calbor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *