Cum sa scapi de buruienile din curte

In cazul in care vorbim despre o curte cu dimensiuni reduse, cea mai eficienta metoda va fi smulgerea acestor buruieni cu mana. Totusi, ia in considerare faptul ca radacinile trebuie eliminate in totalitate, asa ca foloseste o unealta de gradinarit pentru a le dezgropa. Aceasta metoda este eficienta mai ales in cazul in care nu vrei sa folosesti substante chimice.

O a doua metoda este folosirea unei folii de mulcire. Practic, buruienile nu vor avea acces la lumina soarelui si in acest fel nu vor rasari din pamant. Pe langa faptul ca te va ajuta sa scapi de buruieni, folia de mulcire este eficienta pentru ca mentine si umiditatea in pamant, asa ca in lunile toride de vara plantele tale nu vor suferi atat de mult din cauza secetei. Alternativ, se poate folosi un strat de mulci 100% organic din lemn reciclat.

Daca nu vrei sa dai banii pe folia de mulcire poti folosi, pentru suprafetele mai mici, o bucata de carton sau chiar un material textil. Covoarele vechi sunt iarasi o solutie, asa ca le poti utiliza pentru a scapa de buruieni. O alta solutie o reprezinta gazonul artificial, care se integreaza perfect printre florile tale.

Cea de-a treia metoda pe care ti-o recomandam se face primavara si consta in saparea suprafetei de pamant. In acest mod, te asiguri ca elimini buruienile cu tot cu radacini si ca acestea nu se vor mai dezvolta in sezonul cald care urmeaza.

Mai multe detalii pe cumsa.ro