Cum sa scoti hormonii de crestere din carnea de pui

Primul truc este sa nu folosesti bulion cand fierbi carnea de pui pentru ca nu vei mai putea indeparta toxinele care se acumuleaza la suprafata apei de fierbere. De altfel, faptul ca toxinele se ridica la suprafata si pot fi eliminate cu un spumar sau chiar agatate cu un servetel este motivul pe care se recomanda ca intotdeuna sa fierbi carnea separat de alte ingrediente.

O alta solutie recomandata este sa tii puiul intr-o marinada mai speciala. Reteta este simpla. Ai nevoie de 1 litru de apa, cateva linguri de sare si zeama de la aproximativ un sfert sau chiar o jumatate de lamaie. Pune puiul in aceasta marinada pentru doua ore, apoi scurge marinada, prepara inca una la fel si tine puiul inca o ora si jumatate. La final, il poti gati asa cum iti doresti.

Multe dintre toxine sunt acumulate si la nivelul organelor interne, asa ca daca nu au fost deja scoase inainte ca puiul sa fi fost pus la vanzare, nu uita sa le scoti si sa speli bine interiorul inainte de a pune puiul la cuptor, de exemplu. 

Daca nu ai foarte mult timp la dispozitie, iar ingredientele pentru marinada de mai sus nu iti sunt la indemana, atunci poti apela la o solutie simpla. Specialistii bucatari spun ca tot ce trebuie sa faci pentru a elimina toxinele din carnea de pui este sa o scufunzi intr-o baie de apa minerala carbogazoasa si sa lasi acidul de acolo sa isi faca treaba. Cel mai probabil carnea de pui va scapa de toxine in scurt timp si va fi mai sigura pentru consum.

Citește mai mult pe cumsa.ro