Cum să vă transformați locul de muncă sezonier într-un post permanent

Munca sezonieră poate aduce multe beneficii, dar pentru cei care caută mai multă stabilitate, este doar o soluție pe termen scurt. În acest articol am pregătit câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă transformați locul de muncă sezonier într-un post permanent.

Faceți o impresie bună

Principala dumneavoastră prioritate ar trebui să fie aceea de a face o impresie bună în rândul colegilor și șefilor. Aceasta înseamnă să ajungeți la timp, să nu vă evitați niciodată responsabilitățile și să vă asigurați întotdeauna că vă faceți treaba cât se poate de bine, indiferent cât de mică este sarcina. Considerați-vă locul de muncă drept o continuare a interviului de angajare – este ocazia de a arăta angajatorului cât de valoros puteți fi pentru companie ca angajat permanent.

Nu vă opriți niciodată din învățat

Indiferent dacă lucrați în sectorul comerțului cu amănuntul, al agriculturii sau al turismului, profitați de orice ocazie pentru a învăța mai multe despre companie, despre rolul și echipa dumneavoastră. Aceste cunoștințe suplimentare v-ar putea ajuta să vă diferențiați de alți lucrători sezonieri și să demonstrați angajatorului că vă implicați în munca pe care o faceți.

Spuneți întotdeauna „da”

Pe lângă sarcinile zilnice, angajatorul vă poate cere să îndepliniți și alte sarcini, să faceți o tură în plus pentru a înlocui un coleg bolnav sau să lucrați mai multe ore în perioadele mai aglomerate. Este ocazia perfectă să arătați că sunteți o persoană de încredere, flexibilă și dornică să ajute. Iar în legătură cu sfatul anterior – este o mare șansă de a dezvolta o nouă competență.

Fiți prietenos cu colegii

Mulți lucrători sezonieri nu văd sensul în stabilirea de relații cu colegii. Dacă doriți însă să obțineți un post permanent, este esențial să vă înțelegeți bine cu colegii. Vă arătați astfel aptitudinile interpersonale și capacitatea de a vă integra în echipă și vă extindeți totodată rețeaua profesională. Este și o modalitate excelentă de a le transmite colegilor dumneavoastră că sunteți interesat de un post permanent în cadrul companiei. Un coleg prietenos v-ar putea vorbi despre un post liber în departamentul său sau v-ar putea recomanda managerului său.

Vorbiți direct cu managerul

Deși poate părea un lucru evident, asigurați-vă că vă informați angajatorul dacă doriți să rămâneți în companie. Vorbiți cu managerul pentru a vedea ce opțiuni vi s-ar putea potrivi. Contactați departamentul de resurse umane, pentru a vă lua în calcul la angajările în curs.

Chiar dacă nu primiți o ofertă imediat, uneori aceste proceduri durează. Puteți fi înscris pe o listă de așteptare a candidaților potențiali sau a viitorilor angajați. Cel mai important este să nu vă pierdeți speranța și să țineți cont că cunoștințele, experiența și expertiza pe care le-ați dobândit vă vor aduce cu un pas mai aproape de un post permanent.

Nu sunteți sigur dacă ceea ce faceți este suficient pentru a vă impresiona viitorul angajator? Parcurgeți ghidul nostru practic pentru a face o impresie bună și pentru a obține locul de muncă ideal.

În parteneriat cu EURES, Portalul mobilității europene pentru ocuparea forței de muncă.

Eures

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.